Στο Φυτόκο το πρώτο hot spot στη Μαγνησία – ΦΩΤΟ

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο δρόμο προς Φυτόκο θα δημιουργηθεί το πρώτο hot spot φιλοξενίας μεταναστών στη Μαγνησία, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr

Για το λόγο αυτό βρέθηκαν χθες στο Βόλο, προκειμένου να αξιολογήσουν τις υφιστάμενες υποδομές, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον ιερέα του ναού πατέρα Ιωάννη.

Κύριος στόχος για το ΥΠΕΘΑ είναι να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και γι΄ αυτό το λόγο προκρίνεται ως λύση η δημιουργία του κέντρου στην έκταση που υπάρχει πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα στον δρόμο προς Φυτόκο. Η συγκεκριμένη περιοχή πριν από χρόνια είχε προταθεί για τη δημιουργία δημοτικού κοιμητηρίου, ωστόσο μετά από διαμαρτυρίες η πρόταση αυτή αποσύρθηκε.

Το hot spot που θα δημιουργηθεί θα είναι ανοικτού τύπου για ολιγοήμερη παραμονή και επαναπροώθηση των προσφύγων. Στο κέντρο θα παρέχεται φιλοξενία, ιατρική φροντίδα και σίτιση για ένα διάστημα λίγων ημερών. Ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενούνται εκτιμάται ότι θα είναι κάποιες εκατοντάδες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί καθώς θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει η σχετική μελέτη για την τοποθέτηση των απαιτούμενων υποδομών που θα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση λυόμενων οικίσκων.

Πηγή: magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο hot spot στο Σχιστό

Τόσκας: Η Κως κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ρατσιστικό νησί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ