Στο φως οι “θαμμένοι” μετανάστες

Έλεγχος σε διαμερίσματα του Κέντρου της Αθήνας, τα οποία αποτελούν κίνδυνο εστιών μόλυνσης εξαιτίας της διαμονής υπεράριθμων μεταναστών, πραγματοποιήθηκε χθες  από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), του Δήμου Αθηναίων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Αττικής, με την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, ελέγχθηκαν από τα μικτά κλιμάκια χώροι σε τρεις πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε τέσσερα διαμερίσματα 24 μετανάστες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

Σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία σε βάρος των ιδιοκτητών των παραπάνω διαμερισμάτων που διαπιστώθηκε στέγαση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Οι έλεγχοι διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας από τα μικτά κλιμάκια θα συνεχισθούν.

Οι πολίτες που διαπιστώνουν την υπεράριθμη στέγαση παράνομων μεταναστών σε διαμερίσματα μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας τηλεφωνικά ή και στέλνοντας sms στον αριθμό 100.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ