Στο έλεος των διαρρηκτών

Εννέα διαρρήξεις κατοικιών και οκτώ διαρρήξεις αυτοκινήτων καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά στη Θεσσαλονίκη. Επίσης τρία αυτοκίνητα και ένα φορτηγό αφαιρούνται από τους ιδιοκτήτες τους ημερησίως. Οι διαρρήξεις και κλοπές κατοικιών έχουν αυξηθεί κατά περίπου 25% σε σχέση με πέρσι, οι κλοπές από καταστήματα μειώθηκαν κατά 30% και οι ληστείες πρατηρίων μειώθηκαν κατά 80%. Οι ανθρωποκτονίεςΟ αριθμός των ανθρωποκτονιών στη Θεσσαλονίκη διπλασιάστηκε το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ τριπλασιάστηκαν οι απάτες και οι κλοπές τραπεζών.

Ιδιαίτερη προτίμηση έδειξαν οι διαρρήκτες στις εκκλησίες, όπου η αύξηση κλοπών είναι πάνω από 500%. ΜικροκλοπέςΠαρά το γεγονός ότι σε κάποιους δείκτες εγκληματικότητας παρουσιάζεται ελαφρά μείωση, η παρανομία φαίνεται ότι συνεχίζει να ανθεί, κυρίως στον τομέα των μικροκλοπών.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2012. Διπλασιάστηκαν τα εγκλήματαΣτη Θεσσαλονίκη, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι το τέλος Ιουνίου διαπράχθηκαν 8 εγκλήματα και 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι έγιναν 4 εγκλήματα και 1 απόπειρα. Την ίδια ώρα ωστόσο εξιχνιάστηκαν 12 ανθρωποκτονίες που έγιναν το περασμένο διάστημα.Οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης μειώθηκαν από 38 πέρσι σε 25 φέτος, αντίθετα οι απάτες έφθασαν στις 451 από 145 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.Πηγή: Μακεδονία 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ