Στο έλεος της φωτιάς η Άνδρος

Στο έλεος της φωτιάς η Άνδρος

Από το απόγευμα του Σαββάτου μαίνεται η πυρκαγιά στην Άνδρο. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Αθήνα, Σύρο και Τήνο βρίσκονται ήδη στο νησί για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης,  που όμως δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αυτή την στιγμή.

Η φωτιά άρχισε στην περιοχή Κουβάρα και πέρασε μέσα από το χωριό Άνω Πιτροφός, το οποίο και εκκενώθηκε. Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών, αλλά δεν έκαψε κανένα σπίτι.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά κατευθύνεται βορειανατολικά, στο χωριό Μαίνητες.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Μάχη με τις φλόγες δίνουν στην Άνδρο

 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Άνδρο, προσπαθώντας να κατασβήσουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει από το βράδυ του Σαββάτου.

Εκτός από τις δυνάμεις του νησιού, στην Άνδρο έχουν σπεύσει και δυνάμεις από την Αθήνα αλλά και την Τήνο.

Δείτε τις φωτογραφίες…

 

Ο δήμαρχος Άνδρου στο enikos.gr

Ο δήμαρχος της Άνδρου, Γιάννης Γλυνός,  μιλάει στο enikos.gr για την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο νησί. Όπως επισημαίνει « η φωτιά ξεκίνησε χθες το απόγευμα». Μάλιστα αναφέρει ότι οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό Πιτροφός και έφτασαν μέσα στις αυλές των σπιτιών.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Άνδρο

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Άνδρο μετά τη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στο χωριό Άνω Πιτροφός.

Συγκεκριμένα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στάλθηκαν 11 πυροσβέστες από την Αθήνα και άλλοι 10 από τη Σύρο. Επίσης επιστρατεύτηκαν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής από την Ραφήνα και ένα από την Τήνο.

Στο νησί επικρατούν δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Λόγω των θυελλωδών ανέμων μάλιστα καθηλώθηκαν τα αεροσκάφη που έσπευσαν για να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις.

 

«Εμπρησμός στην Άνδρο»

«Η φωτιά καίει από χθες το βράδυ, εκτιμώ ότι είναι εμπρησμός» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου, Νίκος Θεολόγου, στον Real FM και τους Μ. Νιφλή-Μ. Πολλάλη.

Ο κ. Θεολόγου τόνισε επιπλέον ότι «πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ» και ότι «κινδυνεύουν σπίτια».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: plektani.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ