Στο δρόμο για τη φυλακή ο Ρέστης

Στο δρόμο για τη φυλακή ο Ρέστης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας, Βίκτωρας Ρέστης μετά την χθεσινή πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια για την υπόθεση με το επισφαλές δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που χορήγησε η FBBank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την εμπλοκή του στην υπόθεση, δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων από την ειδική ανακρίτρια αρμόδια για θέματα διαφθοράς τόσο για την υπόθεση όσο και για τις κατηγορίες ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες και προστίμων σε εταιρεία του.

Ο Βίκτωρας Ρέστης, που αρνείται τις κατηγορίες, φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του, στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.

Τελικά ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν τον επιχειρηματία προσωρινά κρατούμενο ως ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων, ως ύποπτο φυγής, ενώ έκριναν επίσης ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία του.

Πριν απολογηθεί ο Βίκτωρας Ρέστης κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το ποσό των 6,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα 5,8 εκατ. ευρώ του δανείου μαζί με τους τόκους. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Πέτρο Μάχα, ο επιχειρηματίας δεν ιδιοποιήθηκε ουδέποτε το επίμαχο ποσό πλην όμως το κατέθεσε για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την επιφύλαξή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ