Στο αρχείο η υπόθεση για το Φαρμακονήσι

Στο αρχείο η υπόθεση για το Φαρμακονήσι

 

Εντολή να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι,  έδωσε ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Για το θέμα υπήρξε ενημέρωση από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών. Σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για “πρωτοφανή απόφαση του Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά να θέσει τη δικογραφία στο αρχείο και να κλείσει κατ΄ ουσία το φάκελο της δικαστικής διερεύνησης των ευθυνών υπαλλήλων του λιμενικού σώματος για το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι στις 20-1-2014, όπου κατόπιν εμπλοκής σκάφους του λιμενικού σώματος πνίγηκαν 8 ανήλικοι και 3 γυναίκες πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που επέβαιναν σε πλοιάριο”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση του Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά εγκρίθηκε από τον ανώτερο Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου.

Για το ζήτημα αυτό θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

 

Την εξέλιξη επιβεβαίωσαν στο enikos.gr και οι συνήγοροι υπεράσπισης των λιμενικών Χρήστος Στάθης και Δημοσθένης Πέππας. Όπως αναφέρουν, ο  Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία παραβατική συμπεριφορά και ότι οι λιμενικοί έπραξαν απολύτως τα δέοντα βάζοντας σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα ως έπρεπε και όφειλαν. 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ