Στην εντατική ο τρόφιμος που έβαλε τη φωτιά στο Δαφνί

Συνεχίζεται η έρευνα για τη φωτιά που ξέσπασε στο Δαφνί το απόγευμα της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις τρόφιμοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Οι ασθενείς που παραλίγο να έχουν την τύχη των τριών τροφίμων, οι οποίοι εξέπνευσαν λόγω των αναθυμιάσεων,  νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική του ψυχιατρικού νοσοκομείου, στο Θριάσιο και το Αττικό ενώ ο φερόμενος ως δράστης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, νοσηλεύεται φρουρούμενος στην εντατική στη Σωτηρία.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι αυτός που προκάλεσε την πυρκαγιά, βάζοντας φωτιά πιθανότατα σε ένα στρώμα. Βεβαίως διερευνάται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής πως βρέθηκε στα χέρια του αναπτήρας ή κάποιο εύφλεκτο υγρό. 

Πρόκειται για έναν νεαρό ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και αρκετό διάστημα, με βάση το άρθρο 69 του ποινικού κώδικα περί ακαταλόγιστου, ενώ έχει διαπράξει και ανθρωποκτονία στο παρελθόν. Ο συγκεκριμένος τρόφιμος βρισκόταν στο τμήμα με τα οξέα περιστατικά και διέμενε μόνος του σε ένα δωμάτιο.

Εκείνη την ώρα στο θάλαμο των 600 τμ, με 17 συνολικά ασθενείς, είχαν βάρδια μόλις δύο νοσηλευτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζονται περίπου δέκα. 

Για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών διέταξε ΕΔΕ ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, που μάλιστα μετέβη στο σημείο.  

 

Διαβάστε επίσης

Σοκ από την τραγωδία στο Δαφνί – Όλο το ρεπορτάζ για τους νεκρούς στο ψυχιατρικό νοσοκομείο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ