Στην Εισαγγελία υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών

Στην Εισαγγελία υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών

Στην Εισαγγελία Ξάνθης έφτασε την περασμένη εβδομάδα ο φάκελος δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών που έχει χρησιμοποιήσει για τη μονιμοποίησή του, είχε στην κατοχή του πιστοποιητικά, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται.

Πρόκειται για επί σειρά ετών εργαζόμενο του Δήμου Ξάνθης, που μάλιστα προέρχεται από πολιτική οικογένεια της περιοχής. Η υπόθεση ήρθε στο φως κατά τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των υπαλλήλων του Δήμου.

Eντοπίστηκαν τρία συνολικά περιστατικά υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, ωστόσο η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους ελεγκτές ενώ τα αποτελέσματα του ελέγχου έχουν γίνει γνωστά στους αρμόδιους ήδη από το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του “Ακ” και του ThrakiToday.com ο φάκελος διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία, όπως άλλωστε προβλέπεται σχετικώς, ενώ αναμένεται η πειθαρχική ποινή από πλευράς του Δήμου, η οποία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία είναι η απόλυση.

Υπενθυμίζεται πως στις τρεις περιπτώσεις υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία, λυκείου και δημοτικού, επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης και οι ίδιοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ήδη από την περασμένη άνοιξη. 

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Γιάννης Τσεγγελίδης ζήτησε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο να τον ενημερώσει σχετικώς με τον εάν υπάρχει σε εξέλιξη υπόθεση δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος εντοπίστηκε με πλαστά στοιχεία ή άλλα έγγραφα.

“Η αρμόδια Αντιδήμαρχος είναι υποχρεωμένη να μου απαντήσει στο ερώτημα που έκανα και το θα το πράξει είτε θέλει είτε δεν θέλει” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεγγελίδης, τονίζοντας πως “βλέπω πως υπάρχουν υπάλληλοι που βιάζονται ξαφνικά να βγουν στη σύνταξη ή να αλλάξουν θέση. Τώρα τους έπιασε η πρεμούρα;”

 

Διαβάστε επίσης:

Καμίνης:“63 υπάλληλοι είχαν πλαστά πιστοποιητικά ”

ΒΙΝΤΕΟ-Δήμαρχος Χαλανδρίου: Ψάχνουν απολύσεις, τα πλαστά πιστοποιητικά ελέγχονται

Από… κόσκινο οι φάκελοι πριν από την πρόσληψη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ