Στην ειδική ανακρίτρια ο Τομπούλογλου

Στην ειδική ανακρίτρια ο Τομπούλογλου 

Στη μία το μεσημέρι έφθασε στην Ευελπίδων, ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη, για να απολογηθεί ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου που κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία. 

Ο κ. Τομπούλογλου, καλείται να εξηγήσει πώς βρέθηκαν τα 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια του. Αρχικά υποστήριξε ότι επρόκειτο για «δωρεά» στο νοσοκομείο και όχι «μίζα». Εξερχόμενος από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Τετάρτη, είχε δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί την αθωότητά του. 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η απολογία του 40χρονου συνεργού του κ. Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση κατά της Αρχής.

 

Το ιστορικό 

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τον κ.  Τομπούλογλου σε καφετέρια επί της οδού Ιπποκράτους έπειτα από καταγγελία προέδρου  διαφημιστικής εταιρείας. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της διαφημιστικής εταιρείας είχε καταγγείλει ότι ο πρόεδρος του νοσοκομείου τους εκβίαζε προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη τη διαφημιστική του από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ. 

Ύστερα από συνεννόηση και με την καθοδήγηση της ΕΛ.ΑΣ κανονίσθηκαν συναντήσεις ανάμεσα στον εκπρόσωπο της διαφημιστικής και τον πρόεδρο του νοσοκομείου με την τελευταία υπό παρακολούθηση. Ο υπεύθυνος της διαφημιστικής εταιρείας «καλωδιώθηκε από την αστυνομία προκειμένου η συναλλαγή να καταγραφεί. Όταν παραδόθηκαν τα χρήματα, ο Χάρης Τομπούλογλου τα εμπιστεύθηκε  στον 40χρονο συνεργό του, ο οποίος όμως συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Διαβάστε περισσότερα για τη σύλληψη εδώ

 

Ο υπουργός Υγείας συναντάται με το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αγλαΐα Κυριακού»  

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντηθεί σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και θα ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Τομπούλογλου από την προεδρία του νοσοκομείου, αλλά και από τη θέση του ισόβιου μέλους του ΔΣ. 

Άλλωστε ο υπουργός είχε στείλει από χθες αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεκτό κανένα περιστατικό διαφθοράς λέγοντας: «Η ιδέα ότι μπορούν κάποιοι να τη γλιτώσουν επειδή ανήκουν στα λεγόμενα “δικά μας παιδιά” έχει τελειώσει στην Ελλάδα».  Ο κύριος Γεωργιάδης  διευκρίνισε ότι ο κύριος Τομπούλογλου δεν ήταν επιλογή του υπουργείου αλλά του διοικητικού συμβουλίου του αρμόδιου ιδρύματος. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες την αλλαγή του τρόπου εκλογής προέδρου ώστε όπως είπε να έχει λόγο και το υπουργείο Υγείας. 

Την εντολή για την άμεση απόλυση του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος εκτός από διοικητής του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ήταν και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, χωρίς  α συγκληθεί το πειθαρχικό.

 

Σχετικά άρθρα:

«Βάφτισε» τη μίζα… δωρεά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ