Στην αναμονή οι καρκινοπαθείς – Έως τρεις μήνες για μία ακτινοθεραπεία

Τους τρεις μήνες φτάνει η αναμονή για την έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, καταγγέλλουν ειδικοί γιατροί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Καθημερινή”, προκειμένου να λειτουργήσουν τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα των δημοσίων νοσοκομείων σε διπλές βάρδιες, θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα το υπάρχον προσωπικό και παράλληλα να προσληφθεί ένας μικρός αριθμός τεχνολόγων που δεν θα ξεπερνούν τους 25.

Τις μεγάλες λίστες αναμονής για την έναρξη ακτινοθεραπείας καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που ζητεί να ενταχθούν άμεσα τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ”Καθημερινή” ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ο κ. Γιώργος Πισσάκας , «η μέση αναμονή για την έναρξη ακτινοθεραπείας στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου κυμαίνεται μεταξύ 2,5 με 3 μήνες, χρόνιος μη αποδεκτός ειδικά για ορισμένες μορφές καρκίνου όπως της κεφαλής και τραχήλου ή ανεγχείρητοι γυναικολογικοί καρκίνοι».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ