Στην αγορά 100 νέα φάρμακα

Στην αγορά 100 νέα φάρμακα

Προσπάθειες ανακούφισης των πολιτών γίνονται από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τελευταία παραδείγματα αυτό της επίσπευσης στην έγκριση των εξωσωματικών από τον ΕΟΠΥΥ και την εισαγωγή καινοτόμων σκευασμάτων στην ελληνική αγορά ύστερα από 2,5 χρόνια “πάγου” στις νέες θεραπείες.

Τη δημιουργία τεσσάρων νέων Επιτροπών Εξέτασης Περιστατικών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, παρουσιάζοντας απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, πολιτικά υπεύθυνος για τον οποίο είναι ο ίδιος.

Οι τέσσερις νέες επιτροπές θα κληθούν άμεσα να μειώσουν σημαντικά την ταλαιπωρία των ζευγαριών που περιμένουν να εξεταστεί ο φάκελός τους επί σειρά μηνών. Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους στις Νομαρχιακές Μονάδες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των φαρμάκων, 100 νέα φάρμακα πρόκειται να τιμολογηθούν και να ενσωματωθούν στο υπό έκδοση νέο Δελτίο Τιμών, το οποίο επεξεργάζεται ο ΕΟΦ. Στα φαρμακευτικά αυτά ιδιοσκευάσματα περιλαμβάνονται πολλές θεραπευτικές κατηγορίες (αντινεοπλασματικά, βιολογικοί παράγοντες, αντιβιοτικά κ.τλ.), ορισμένα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως “μοναδικά’ και βασίζονται στην καινοτομία νέων δραστικών ουσιών.

 

Πηγή: ΕΛ.ΤΥΠΟΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ