Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου Κικίλιας και Τσιόδρας – Τι θα συζητηθεί για τους εμβολιασμούς

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στην οποία θα παραβρεθούν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα. Εκεί αναμένεται να αποφασιστεί να ληφθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες και μέτρα στο πλαίσιο της συνδρομής που καλείται να δώσει η Εκκλησία στο θέμα του εμβολιασμού. Άλλωστε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις ανακοινώσεις που έκανε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας τη Δευτέρα το απόγευμα, επικαλέστηκε την Εκκλησία στην προσπάθεια που γίνεται προς τους πιο διστακτικούς για να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί η έκδοση εγκυκλίου, που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν, να το πράξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η εγκύκλιος αυτή θα αποσταλεί στις μητροπόλεις και από εκεί σε όλους τους ναούς για να διαβαστεί μετά τη λειτουργία της ερχόμενης Κυριακής. Άλλωστε ζήτημα το οποίο προκαλεί «πονοκέφαλο» στους ιεράρχες και στον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, είναι και αυτό με τους λεγόμενους αρνητές κληρικούς του κορονοϊού. Ιεράρχες που τάσσονται υπέρ των εμβολίων ως μοναδικής «ασπίδας» από τον θανατηφόρο ιό, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσπαθώντας να τους πείσουν να εμβολιαστούν.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν στο τραπέζι της σημερινής συζήτησης να βρίσκεται και το σενάριο για επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών για να εισέρχονται στους ναούς. Γι’ αυτό όμως επικρατεί έντονος προβληματισμός, μια που όπως λέγεται στους εκκλησιαστικούς κύκλους κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ποικίλες αντιδράσεις από τους πιστούς. Υπάρχουν, όμως, φωνές εντός της Εκκλησίας που τάσσονται υπέρ του να εφαρμοστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Την Τρίτη θα ενημερωθούμε από τον Μακαριώτατο για τις συναντήσεις του και θα δούμε τι ζητήθηκε και τι θα κάνουμε και θα αποφασίσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν είναι κακό να γίνονται ζυμώσεις και να ακούμε τις απόψεις των μητροπολιτών», δήλωσε πρόσφατα στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας. Ως τη μοναδική λύση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία χαρακτήρισε τον εμβολιασμό και ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ