Στη φυλακή ο ληστής του Κολωνού

Στη φυλακή ο ληστής του Κολωνού

 

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο 31χρονος άνδρας που, πριν από λίγες ημέρες, συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία σε υπεραγορά κρεάτων στη διασταύρωση Κηφισού και Αγίου Παύλου στον Κολωνό, μετά την απολογία του ενώπιον της 20ής ανακρίτριας.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για ληστεία κατά συναυτουργία και για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπου έπειτα από συμπλοκή με τους αστυνομικούς, βρέθηκε νεκρός ο 34χρονος συνεργός του στη ληστεία.

Ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ υποστήριξε πως συμμετείχε στη ληστεία γιατί χρωστούσε περίπου 2,5 χιλιάδες ευρώ από προμήθεια ναρκωτικών στον νεκρό πλέον συνεργό του και εκείνος τον εκβίαζε να τον βοηθήσει στη ληστεία.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του κατηγορουμένου Μαρία Σπυράκη, ο εντολέας της δεν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία: «Ο εντολέας μου είναι θύμα μόνο της ανοχής του σε αυτό το κράτος αξιών και της παρακρατικής βίας που ανακυκλώνει τη βία και οδηγεί νέους ανθρώπους να είναι θύματα της κατασκευασμένης παραβατικής τους συμπεριφοράς. Έστω και υπό αντίξοες συνθήκες σε ένα πιο ώριμο δικονομικό στάδιο θα αποδειχθεί ότι δεν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία αλλά είναι θύμα ακραίας κρατικής εκτροπής».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ