“Στέρεψε” από νερό η Μύκονος

Έκκληση σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες να κάνουν τη μέγιστη δυνατή οικονομία στο νερό κάνουν οι Αρχές στη Μύκονο αφού σε σχέση με το 2019 καταγράφηκε αύξηση άνω του 30% στην κατανάλωση νερού. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να γίνονται υπερχρεώσεις στα βυτία της τάξεως ακόμη και των 150 ευρώ το ένα, ενώ το 2019 το κόστος για κάθε γέμισμα δεν ξεπερνούσε τα 60 ευρώ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέχρι και βυτιοφόρα νερού από την Τήνο έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί.

Λόγω της έντονης διετούς ανομβρίας, η στάθμη των φραγμάτων έχει πέσει δραματικά με αποτέλεσμα η άντληση νερού από αυτά να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, οι αφαλατώσεις με λειτουργία 24ωρης βάσης προσπαθούν να καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της κατανάλωσης όλου του νησιού. Ο λόγος που οι πισίνες στη Μύκονο αδειάζουν είναι επειδή οι πιέσεις που παράγουν οι αφαλατώσεις είναι τέτοιες που αδυνατούν να μεταφέρουν με επαρκή πίεση το νερό από το χώρο που λειτουργούν σε περιοχές με μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις δυσκολίες η ΔΕΥΑΜ βεβαιώνει τους πολίτες πως έχει τη δυνατότητα και παράγει την αναγκαία ποσότητα νερού ώστε να καλύπτεται το σύνολο της κατανάλωσης.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ONtime

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ