Στέφανος Μάνος για ΔΕΔΔΗΕ: Αυτή η υπηρεσία δεν λειτουργεί, δεν ενημερώνει και περιφρονεί τους πολίτες

Εγκλωβισμένος στο σπίτι του στην Εκάλη είναι ο πρώην Υπουργός, Στέφανος Μάνος, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τις συνθήκες που επικρατούν στη δημοτική ενότητα του Δήμου Κηφισιάς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια».

«Από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας είμαστε χωρίς ρεύμα, δηλαδή 84 με 85 ώρες. Έχω επικοινωνήσει τρεις φορές με τον ΔΕΔΔΗΕ και έχω πάρει ευγενικές απαντήσεις χωρίς νόημα. “Το έχουμε υπόψιν μας”, “είναι τα συνεργεία μας έξω και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες”» ανέφερε ο κ. Μάνος.

«Τη δεύτερη φορά που επικοινώνησα με ρώτησαν αν είχα ξαναεπικοινωνήσει, την τρίτη φορά πάλι το ίδιο, σαν να μην κατέγραφαν τις προηγούμενες επαφές μου. Δεν ξέρω τι κάνουν και πως δουλεύουν. Σήμερα για πρώτη φορά εμφανίστηκε η πυροσβεστική που έκοψε ένα δέντρο που εμπόδιζε τον δρόμο. Όταν ρωτήσαμε γιατί δεν κόβουν το δέντρο πιο πάνω, είπαν ότι αυτό ακουμπάει στο σύρμα κι είναι δουλειά της ΔΕΔΔΗΕ, που δεν έχει εμφανιστεί καθόλου. Κι ο δήμος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα μετά την πυροσβεστική με ένα γκρέιτερ καθάρισε τον δρόμο. Τα δέντρα είναι κομμένα, τα καλώδια είναι κομμένα. Σπίτια είναι χωρίς ρεύμα. Πάρα πολύς κόσμος σε όλη την Αττική έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, σοβαρότερα από τα δικά μου» ανέφερε.

«Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι η δημόσια αυτή υπηρεσία δεν λειτουργεί ή λειτουργεί κατά τρόπο πρωτόγονο. Δεν ενημερώνει, περιφρονεί τους πολίτες. Εγώ αισθάνομαι ότι με περιφρονούν. Ζητώ μια πληροφορία και μου δίνουν διάφορες αοριστολογίες και γενικότητες. Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς προς τους πολίτες αυτός. Αν είχα ευθύνη κυβερνητική θα εξέταζα σοβαρά να απομακρύνουν από την υπηρεσία τον επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ. Για τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι στους πολίτες. Ο δήμαρχος Κηφισιάς είναι ανύπαρκτος τελείως» τόνισε ο πρώην Υπουργός.

«Για να κάνω έναν παραλληλισμό, στο Μάτι διαπιστώσαμε ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες (αστυνομία, πυροσβεστική, δήμαρχοι) δεν μπορούσαν να συννενοηθούν και το αποτέλεσμα το πλήρωσαν οι πολίτες. Το ίδιο έχουμε και τώρα. Δεν λειτουργεί το σύστημα και χρειάζεται μια σοβαρή απόφαση. Να υπάρξει σαφήνια αρμοδιοτήτων», υπογράμμισε ο Στέφνος Μάνος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ