ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος πλαίσιο του 2012 για τα ΑΕΙ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε συνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο των νόμων 4009/2011 και 4076/2012 για το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων (ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκλογική διαδικασία ανάδειξη μελών των συμβουλίων των ΑΕΙ, κ.λπ.).

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των ΑΕΙ, Πανεπιστημιακών, κ.λ.π.

Ειδικότερα, το 2012 είχαν προσφύγει στο ΣτΕ 19 Πανεπιστήμια, τέσσερις πρυτάνεις, δυο αντιπρυτάνεις και 49 πανεπιστημιακοί καθηγητές ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ανάδειξης των οργάνων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, την ταξινόμηση ψήφου, την διαδικασία εκλογής συμβούλων διοίκησης, κ.λπ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τις προσφυγές τους εμμέσως προσέβαλαν και τους νόμους 4009/2011 και 4076/2012 για τη λειτουργία κ.λπ. των Α.Ε.Ι.

Τα Α.Ε.Ι., κ.λπ. υποστήριζαν, ότι το επίμαχο νομοθετικό πλαίσιο παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος που καθιερώνει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι., ενώ παράλληλα καταργείται το αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι., λόγω της πρόβλεψης εκλογής εξωτερικών μελών, μη πανεπιστημιακών.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάγωσε καταρράκτης στη Νάξο – ΦΩΤΟ

Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα

Τι είδε ο οδηγός του λεωφορείου στην Βούλα και «τρελάθηκε»; – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.