Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στον ανακριτή σήμερα – Οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση του

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος προκειμένου να απολογηθεί. Tην κορυφή του παγόβουνου, όσον αφορά στη δράση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, φαίνεται πως αποτελεί η υπόθεση με την 30χρονη κοπέλα που μήνυσε τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Της Άννας Κανδύλη

Η υπόθεση, που έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αποκάλυψε τη δράση του κατηγορούμενου και συνέβαλε ώστε και άλλες γυναίκες να τον καταγγείλουν επίσης για δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών, αλλά και για διάφορες ανάρμοστες πράξεις εις βάρος τους.

Ωστόσο, η μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη μια 28χρονη κοπέλα, η οποία ανακάλυψε και αυτή βίντεο και φωτογραφίες με προσωπικές της στιγμές αναρτημένες στο διαδίκτυο, ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψή του.

Όπως εξηγεί στη Realnews ο δικηγόρος της 28χρονης, Απόστολος Λύτρας, «μέχρι που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περιστατικό με την 30χρονη, η εντολέας μου δεν ήξερε τίποτα. Τότε το έψαξε και ανακάλυψε ότι έχουν δημοσιοποιηθεί δύο βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές.

Κινηθήκαμε αμέσως με καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος κι έτσι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη. Αυτό που η κοπέλα επιθυμεί τώρα είναι η παραδειγματική του τιμωρία, για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά και από άλλους». Επισημαίνεται ότι η σύλληψη του παρουσιαστή έχει έντονο νομικό παρασκήνιο. Ο Στ. Παναγιωτόπουλος, παρά τη γενική κατακραυγή, δεν είχε κατεβάσει τα βίντεο από τις ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού.

Έτσι, θεωρείται ότι το αδίκημα που έχει διαπράξει και αφορά την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των γυναικών, συνεχίζει να τελείται, καθώς το υλικό που τις απεικονίζει εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο από όλους τους χρήστες του διαδικτύου.

Μάλιστα, νομικές πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που είχε προλάβει να κατεβάσει το υλικό, τότε η σύλληψή του δεν θα ήταν εφικτή, καθώς δεν θα μπορούσε να ισχύσει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Παρ’ όλα αυτά, οι έρευνες σε βάρος του θα συνεχιστούν, καθώς η Αστυνομία, παρουσία του ίδιου του Στ. Παναγιωτόπουλου, ερεύνησε το σπίτι του, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, για τον εντοπισμό επιπλέον στοιχείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν καταγγελίες και από άλλες κοπέλες…

Σε δύο ιστοσελίδες

Η 28χρονη καταγγέλλουσα είχε συνάψει δεσμό με τον Παναγιωτόπουλο πριν από περίπου 5 χρόνια.

Ο παρουσιαστής, μάλιστα, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένειά της. Πριν από λίγες ημέρες, όταν η κοπέλα πληροφορήθηκε πως ο παρουσιαστής είναι στα δικαστήρια με άλλη γυναίκα που τον κατήγγειλε για παραβίαση προσωπικών της δεδομένων, άρχισε να «ψάχνεται», φοβούμενη ότι μπορεί να είχε κάνει κάτι παρόμοιο και σε αυτή.

Και οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν, καθώς ανακάλυψε δύο βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές, αναρτημένα σε δύο ιστοσελίδες. Ετσι, προχώρησε σε μήνυση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, που οδήγησε στη σύλληψη του Στ. Παναγιωτόπουλου.

Ήδη, βέβαια, και πριν προκύψει αυτή η νέα καταγγελία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, είχε δώσει παραγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνηθεί αν ο παρουσιαστής έχει προχωρήσει σε αναρτήσεις ερωτικού περιεχομένου που αφορούσαν και άλλες γυναίκες.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης έχουν ήδη ξεκινήσει να ερευνούν τα «ψηφιακά αποτυπώματα» των βίντεο και των φωτογραφιών που είχε αναρτήσει ο Στ. Παναγιωτόπουλος. Για τη συμπλήρωση της δικογραφίας θα πρέπει να διαπιστώσουν ότι το υλικό φέρει την «ψηφιακή υπογραφή» του συλληφθέντος.

Αυτό σημαίνει ότι με τον έλεγχο της τηλεφωνικής του γραμμής, της σύνδεσής του με το διαδίκτυο, των κινητών του τηλεφώνων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα κληθούν να πιστοποιήσουν ότι το υλικό έχει όντως ληφθεί και αναρτηθεί από ηλεκτρονικά μέσα που χειριζόταν ο ίδιος.

Ακόμη ένα σημείο που θα διερευνηθεί είναι η περίπτωση να έχει προσποριστεί κάποιο χρηματικό όφελος από τη χρήση του υλικού. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, το κατηγορητήριο εναντίον του θα βαρύνει ακόμα περισσότερο. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ανοίξουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του συλληφθέντα, ούτως ώστε οι Αρχές να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εισροή χρημάτων, που να σχετίζεται με την ανάρτηση του υλικού.

Ο πανελίστας

Ο Στ. Παναγιωτόπουλος, όμως, δεν είναι ο μόνος παρουσιαστής που επιδίδεται στο «σπορ» των δημοσιεύσεων προσωπικών στιγμών γυναικών, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο καταστρέφονται ζωές.

Στη Δικαιοσύνη υπάρχει άλλη μια καταγγελία γυναίκας εναντίον γνωστού παρουσιαστή-πανελίστα, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «R». Σύμφωνα με πληροφορίες, η παθούσα, τον Ιούλιο του 2016, πληροφορήθηκε από τον τότε σύντροφό της ότι ο παρουσιαστής, που εμφανίζεται ως «γνώστης» λεπτομερειών της ζωής διάσημων προσώπων όχι μόνο της εγχώριας σόουμπιζ αλλά και του εξωτερικού, του έδειξε ένα βίντεο με τους δυο τους σε προσωπικές στιγμές.

Ήταν ένα υλικό ερωτικού περιεχομένου που είχε ληφθεί από τον πανελίστα μέσω του κινητού του τηλεφώνου κατά το χρονικό διάστημα που είχαν σχέση δηλαδή την περίοδο 2012-2015.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα, αρκετές φορές, ο περί ου ο λόγος είχε προχωρήσει σε καταγραφή των προσωπικών τους στιγμών. Η ίδια είχε συμφωνήσει, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα τις διέγραφε αμέσως, ενώ του είχε απαγορεύσει να χρησιμοποιεί τα βίντεο με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως φέρεται να λέει η γυναίκα, του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη λόγω της μακρόχρονης γνωριμίας και στενής σχέσης που είχε αναπτυχθεί όλα αυτό το διάστημα μεταξύ τους -καθώς ήταν σύντροφοι για τρία χρόνια- και πράγματι πίστευε πως είχε διαγράψει τα συγκεκριμένα βίντεο και πως δεν είχε πλέον στα χέρια του καμία καταγραφή ερωτικού περιεχομένου που να απεικονίζει την ίδια.

Διαβάστε εδώ κι εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ