Στάση εργασίας στα λιμάνια

Στάση εργασίας στα λιμάνια

Στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως στις 11 το πρωί πραγματοποιούν οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες σε όλα τα λιμάνια.

Με αυτή την κίνηση οι εργαζόμενοι θέλουν να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους στην παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη.

Έξω από το κτίριο της διοίκησης του ΟΛΠ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις οκτώ το πρωί, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις και παραστάσεις θα γίνουν στα Διοικητικά Κέντρα των Λιμανιών.

Οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης στη Βουλή με μαζική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο.

Σε ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ, απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των λιμανιών».

Προειδοποιούν ότι η «κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν θα έχουν ακέραιη την ευθύνη, καθώς επίσης και εκείνοι οι βουλευτές ξεχωριστά που δεν θα εμποδίσουν το επιχειρούμενο ξεπούλημα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ