Σταματούν οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τους εμβολιασμούς – Οι διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους

Σταματούν οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι αλλάζει η τακτική της φύσης των ενημερώσεων, που γίνονταν κάθε Δευτέρα. Οι ενημερώσεις για το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα γίνονται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα και κυρίως όταν θα πρέπει να εξαγγελθεί κάτι νέο, διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας, “όλοι οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί”.

“Ακόμα και το γεγονός του πολέμου που εκτυλίσσεται κοντά μας, αποτελεί μία νέα πτυχή που ενδεχόμενα να επηρεάσει και την εξέλιξη της πανδημίας”, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου και πρόσθεσε:

“Στο βιβλίο της πανδημίας Covid υπάρχουν πολλά ακόμα κεφάλαια προς συγγραφή. Με τη συνεχή επιστημονική έρευνα θα συλλέγονται πολύτιμα δεδομένα που θα απαντούν σε θέματα που έχουν απασχολήσει όλους τους τομείς της ζωής μας. Η επιστήμη χωρίς αλαζονεία έχει δείξει μέχρι σήμερα σημαντική ταπεινότητα. Στην αναμέτρησή της με την αβεβαιότητα και το άγνωστο, θα επικρατήσει, δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη γνώσεων για την αντιμετώπιση των επιδημιών του μέλλοντος”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.