Στα 4 εκατ. ευρώ «κλείδωσε» η εγγύηση για τον Κοντομηνά

Στα 4 εκατ. ευρώ «κλείδωσε» η εγγύηση για τον Κοντομηνά

 

Στα 4 εκατ. ευρώ «κλείδωσε» τελικά η εγγύηση που πρέπει να καταβάλει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες με σχετική διάταξη του ανακριτή Γ. Ανδρεάδη ο επιχειρηματίας θα πρέπει μέχρι τις 21 Μαρτίου 2014 να έχει καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό, σε οποιαδήποτε μορφή, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Δηλαδή η εγγύηση μπορεί να καλυφθεί όχι μόνο με μετρητά αλλά και με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων και με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

 

 

Ο ανακριτής έκανε ουσιαστικά δεκτή την πρόταση της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου που ζητούσε να μειωθεί κατά ένα εκατ. ευρώ η αρχική εγγύηση των 5 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον κ. Κοντομηνά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε κληθεί να άρει τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία του κατηγορούμενου για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, με τον ανακριτή της υπόθεσης, Γ. Ανδρεάδη να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα Π. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.

Τελικά το Συμβούλιο με βούλευμα του τάχθηκε υπέρ της άποψης του ανακριτή. Ωστόσο λίγες ημέρες μετά ο επιχειρηματίας κατέθεσε προσφυγή προκειμένου να πετύχει τη μείωση της εγγύησης από τα 5 εκατ. ευρώ στις 500.000 ευρώ.

 

Στην πρότασή της η εισαγγελέας η οποία τελικά έγινε δεκτή επικέντρωνε στην «πολυτελή ζωή, στα πανάκριβα αυτοκίνητα, στα σκάφη αναψυχής και στα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς» του επιχειρηματία για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του ότι  δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα  5 εκατ. ευρώ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ