Σποράδες: Μεθυσμένος έσπασε με… κεφαλιά το παρμπρίζ περιπολικού

Δεν ήξερε τι έκανε ένας 47χρονος, ο οποίος σε νησί στις Σποράδες μέθυσε, βρισκόταν εκτός εαυτού και όταν πήγαν αστυνομικοί να τον συλλάβουν, έσπασε το παρμπρίζ του περιπολικού με κεφαλιά. Προκάλεσε δε, φθορές στο Αστυνομικό Τμήμα όπου μεταφέρθηκε.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ερήμην στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κρίθηκε ένοχος για βία κατά υπάλληλων κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και απειλή και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 200 ημερήσιων μονάδων προς 2 ευρώ η καθεμία, με τριετή αναστολή. Η  έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το επεισόδιο έγινε το 2020 σε νησί. Ο 44χρονος τότε κατηγορούμενος εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι αστυνομικοί τού ζήτησαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, magnesianews.gr, να υποβληθεί σε αλκοτέστ, ωστόσο, εκνευρίστηκε και προσπάθησε να τους απωθήσει.

Ο άνδρας ήταν σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε με το κεφάλι του το παρμπρίζ του περιπολικού, το οποίο έσπασε, ενώ έβρισε και άσκησε βία κατά των αστυνομικών.

Όταν οι αστυνομικοί τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ξήλωσε έναν σωλήνα από την τουαλέτα. Την επόμενη ημέρα, όταν ξεμέθυσε κατάλαβε τι είχε κάνει και ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς, έκλαψε και αποκατέστησε με έξοδά του τις ζημιές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ