Σπείρα διαρρηκτών “ξάφρισε” 3 φορές την ίδια καφετέρια στο Μοσχάτο – Δείτε BINTEO ντοκουμέντο

Στόχος διαρρηκτών τρεις φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει γίνει καφετέρια στο Μοσχάτο. Τα βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης το Mega, δείχνουν καρέ-καρέ τα κόλπα και τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να “ξαφρίσουν” το κατάστημα.

Η πρώτη ήταν τον περασμένο Νοέμβριο. Δύο άτομα σηκώνουν από τα ρολά ασφαλείας και ο συνεργός τους μπαίνει στο κατάστημα, πηδάει στον πάγκο και πάει στην ταμειακή. «Ενημερώθηκα από υπάλληλο του καταστήματος το πρωί ότι έχουν εισέλθει στο κατάστημα μέσα αφού είχαν ανοίξει το κεντρικό ρολό του καταστήματος και είχανε μπει μέσα από το ρολό.», δηλώνει στο Mega ο ιδιοκτήτης καφετέριας, Ηλίας Παλιουδάκης.

Οι δυο «ποντικοί» είναι μέσα στο μαγαζί και ο τρίτος παραμένει έξω στον ρόλο του τσιλιαδόρου. Χωρίς να κάνουν βιαστικές κινήσεις, με απαράμιλλη ψυχραιμία σαν κύριοι ανοίγουν ντουλάπια για να βρουν χρήματα, ενώ χρησιμοποιούν και το κινητό τους για φακό.

«Είχαν σπάσει μέσα μηχανές, είχανε σπάσει πόρτες, είχανε κατέβει κάτω στο υπόγειο, είχαν αφαιρέσει και τότε χρηματικό ποσό μεγάλο», συμπληρώνει ο κ. Παλιουδάκης.

Οι δράστες κατάφεραν να φύγουν με λεία 3.500 χιλιάδων ευρώ και έναν υπολογιστή, με τις ζημιές που προκάλεσαν στο μαγαζί να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ακριβώς μία μέρα μετά και χωρίς ο ιδιοκτήτης να έχει προλάβει να επιδιορθώσει το σπασμένο ρολό ασφαλείας η καφετέρια γίνεται ξανά στόχος δραστών.

«Από την ίδια είσοδο τότε, από το ρολό, έχοντας βάλει ένα σκαμπό διότι δεν είχαμε προλάβει να αλλάξουμε, ούτε να επιδιορθώσουμε το ρολό, έχοντας βάλει ένα σκαμπό για να μπορέσει να κρατήσει το ρολό να μην πέσει.», υποστηρίζει ο κ. Παλιουδάκης.

Με μεγαλύτερη ευκολία αυτή τη φορά, τρεις άντρες σηκώνουν το ρολό του μαγαζιού, και μάλιστα το σταθεροποιούν με ένα σκαμπό που βρίσκουν έξω, για να μπουν. Ο ένας με κουκούλα και ο άλλος με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του εστιάζουν ξανά στην ταμειακή μηχανή. «Οι ζημιές που γίναν τη δεύτερη μέρα ήταν πολύ λιγότερες διότι δεν είχαν ούτε να πάρουνε τίποτα, ούτε τι άλλο να κάνουνε», είπε ο ιδιοκτήτης που επιδιορθώνει όλες τις ζημιές κι ελπίζει ότι το κακό έχει περάσει. Αλλά οι επιτήδειοι θα χτυπούσαν και τρίτη φορά. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής δύο γυναίκες και ένας άντρας, μπαίνουν μέρα μεσημέρι δήθεν για να παραγγείλουν και κάνουν τα πάντα για να αποσπάσουν με κάθε τρόπο την προσοχή της υπαλλήλου.

«Την ώρα που κάνανε την κλοπή στον χώρο μιλάγανε ταυτόχρονα όλοι μαζί για να μπορέσουνε να την μπερδέψουνε.», υποστήριξε ο κ. Παλιουδάκης.

Δείχνουν να έχουν άνεση μέσα στον χώρο. Κάθονται στο ψυγείο δίπλα από την ταμειακή μηχανή, και μόλις βρουν την κατάλληλη στιγμή, ένα χέρι απλώνεται και την ανοίγει, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να κάνουν υποδείξεις στην υπάλληλο. «Μάλλον επειδή είναι κεντρικό το κατάστημα και είναι γωνία μαγαζί για αυτό τον λόγο και έχει τόσες πολλές «επισκέψεις».», καταλήγει. Αφού κατάφεραν να πάρουν έναν φάκελο με 1.000 ευρώ, πλήρωσαν τον καφέ τους και έφυγαν σαν κύριοι. Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας για να βρεθούν στα ίχνη τους.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.