Σπάρτη: Γιατρός πλαστογράφησε την σφραγίδα του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης

Μία περίεργη υπόθεση πλαστογραφίας εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου στην περιοχή της Σπάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ένας άνδρας μετέβη σε επιχείρηση-τυπογραφείο της Σπάρτης, ζητώντας από τον υπεύθυνο να προχωρήσει σε κατασκευή ιατρικής σφραγίδας με τα στοιχεία του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Το αίτημα αυτό, ωστόσο, κίνησε τις υποψίες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος κι επικοινώνησε με τον επικεφαλής του Κέντρου Υγείας, ώστε να επιβεβαιώσει ότι είχε δοθεί η σχετική εξουσιοδότηση.

Ο διευθυντής του Κέντρου, όμως, προς βαθιά έκπληξή του, δήλωσε πλήρη άγνοια για την ενέργεια αυτή κι ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. Έτσι, όταν ο πελάτης επανήλθε λίγες ώρες αργότερα στην επιχείρηση για να παραλάβει τη σφραγίδα που είχε παραγγείλει, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ Λακωνίας, ενώ κατασχέθηκε η σφραγίδα-«μαϊμού».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ένας 58χρονος γιατρός που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Γύθειο.

Παρέμεινε δύο ημέρες στα κρατητήρια Σπάρτης, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης υπέβαλε μήνυση κατά του 58χρονου ζητώντας την ποινική του δίωξη.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. Στόχος είναι να διαλευκανθεί για ποιους λόγους ο γιατρός θέλησε να οικειοποιηθεί την «υπογραφή»-αναγνωριστικό ενός άλλου επιστήμονα κι αν αυτό συνδέεται με το ενδεχόμενο χρήσης σε μελλοντική έκδοση επίσημων ιατρικών εγγράφων ή πιστοποιητικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ