Κρήτη: Βαφτίζεται η αδελφή του μικρού Ζαχαρία πριν από την κηδεία του – Στις 15.00 το τελευταίο αντίο

Θρήνος στην Κρήτη για τον μικρό Ζαχαρία. Το παιδί το οποίο έπεσε μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ αρχικά θεωρήθηκε νεκρό και έπειτα από 2,5 ώρες περίπου εμφάνισε αδύναμο σφυγμό, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ δίνοντας “μάχη” για τη ζωή του. Τελικά δεν τα κατάφερε και το αγγελούδι “έσβησε” λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι γονείς που βιώνουν ένα μεγάλο δράμα, αλλά και οι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας θα πουν το τελευταίο αντίο στον Ζαχαρία στις 15:00 σήμερα, Για το τραγικό γεγονός μίλησε στο MEGA, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Σύμφωνα με την κα Μπορμπουδάκη η κατάσταση του παιδιού ήταν πολύ κρίσιμη και δόθηκε μεγάλη μάχη από τους ιατρούς και τους διασώστες.

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ωστόσο το παιδί έμεινε αρκετό χρόνο χωρίς να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος», είπε σχετικά.

Βαφτίζεται η αδελφή του πριν από την κηδεία

Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο στο μικρό αγοράκι, η οικογένεια βαφτίζει τη μικρή αδελφή του Ζαχαρία που μετράει λίγους μήνες ζωής, όπως αναφέρει το flashnews.gr. Εικόνες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται από χθες το βράδυ σε ολόκληρη την περιοχή. Στο ΠΑΓΝΗ όπου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του μικρού παιδιού, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου που έσπευσαν στο πλευρό των χαροκαμένων γονιών για να τους συμπαρασταθούν για τη δοκιμασία που περνούν. Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσει το παιδί της, αποφάσισε να βαφτίσει τη μικρή του αδελφή που ήρθε στον κόσμο πριν από λίγους μήνες θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει από τη ζωή κάποιο άλλο. Στη Λιγόρτυνο ήδη γίνονται οι προετοιμασίες μέσα σε βουβό πένθος και από τη μια η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία ετοιμάζεται να βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι και από την άλλη να αποχαιρετήσει το μεγάλο αδερφάκι της που έφυγε από την ζωή τόσο πρόωρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ