Σωτήρης Τσιόδρας: Πιο ευπαθείς στον κορονοϊό οι καπνιστές – ΒΙΝΤΕΟ

“Σχετικά με το εάν το κάπνισμα μπορεί να έχει ρόλο στην αυξημένη προσβολή από τον κορονοϊό, κάποια πειραματικά δεδομένα που αφορούν και ανθρώπους δείχνουν πως οι καπνιστές κατά κάποιο τρόπο έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και κατά αναλογία περισσότερες πόρτες και ευπάθεια για είσοδο του ιού στον οργανισμό τους” ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

“Εγώ θα πω αυτό στους ανθρώπους που καπνίζουν, τους φίλους συμπολίτες μας, η επιλογή είναι καθαρά δική τους. Εγώ γνωρίζω από την ιολογία και τους υπόλοιπους αναπνευστικούς ιούς πως οι υγιείς καπνιστές, χωρίς χρόνια νοσήματα, φαίνεται να έχουν υψηλότερη συχνότητα αναπνευστικών λοιμώξεων και αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων όταν μολύνονται”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα στη χώρα μας έφτασαν συνολικά τα 530 καθώς σήμερα προστέθηκαν 35 νέα περιστατικά. Από το σύνολο των κρουσμάτων 98 είναι “ορφανά” δηλαδή απροσδιόριστης πηγής. Οι νεκροί στη χώρα μας από τον ιό είναι πλέον 13. Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ