Ατύχημα με πτώση κοντέινερ στον Πειραιά: Γλίτωσε την τελευταία στιγμή ένας εργάτης – ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο από ένα ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, καταγγέλλοντας ότι αποφεύχθηκε τραγωδία την τελευταία στιγμή.

Στο βίντεο φαίνεται ένας εργάτης να βρίσκεται δίπλα σε ένα φορτηγό, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά σε εκατοντάδες κοντέινερ. Κάποια στιγμή δύο κοντέινερ έπεσαν από μεγάλο ύψος πάνω στο φορτηγό με τον εργάτη να γλιτώνει την τελευταία στιγμή και να τρέχει να σωθεί.

Δείτε το βίντεο από το ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά

“To Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά , μετά από καταγγελία εργαζομένων για πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων. Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο ένα συνάδελφο , στο βωμό του κέρδους της COSCO. Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ