Σοκαριστική καταγγελία για ιερέα – Άνοιξε το φέρετρο νεκρού από κορονοϊό και φώναζε

Ένα ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη στα τέλη Μαΐου στην Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Αφράτι στην Εύβοια όπως καταγγέλλει εργαζόμενος στα κοιμητήρια της Χαλκίδας. Όπως αναφέρει στο eviazoom.gr, o κ. Βαγγέλης Σαμαράς, ο ιερέας κήδεψε χωρίς κανένα μέτρο έναν 77χρονο κάτοικο της περιοχής που πέθανε από κορονοϊό, ανοίγοντας κανονικά το φέρετρο, βγάζοντας και το σελοφάν και λέγοντας στους εργάτες που αντέδρασαν ότι κάνει κουμάντο αυτός και ότι δεν υπάρχει κορονοϊός.

«Επιτέθηκαν και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφρατίου Παναγιώτη Ζαχαριά και η Δημαρχία ενημερώθηκε. Ήταν Σάββατο όταν το γραφείο τελετών έφερε με κλούβα τον νεκρό στην εκκλησία και κλείδωσαν τις πόρτες. Το νεκροταφείο συνορεύει με την συγκεκριμένη εκκλησία. Κατέβασαν τον νεκρό, τον έβγαλαν από το σελοφάν με εντολή του ιερέα, ο οποίος έλεγε “εγώ θα το ανοίξω είτε θέλουν είτε δεν θέλουν. Εδώ κάνω κουμάντο εγώ και δεν υπάρχει κορονοϊός και δεν υπάρχει το ένα και δεν υπάρχει το άλλο”. Έχουμε το χαρτί από το Νοσοκομείο Χαλκίδας που αναφέρει ότι η αιτία θανάτου του είναι από covid 19. Η ταφή αυτή γίνεται πάντα με κλειστό φέρετρο ή το γραφείο πρέπει να έρθει με τη στολή, όπως ντυνόμαστε εμείς οι εργάτες, για να μην αρρωστήσουμε. Πήρα την αστυνομία τηλέφωνο να έρθει. Η αστυνομία δεν πρόλαβε να έρθει μέχρι να γίνει η ταφή, γιατί την ταφή την έκαναν μόνοι τους. Μόλις τον έβγαλαν από την εκκλησία με ανοιχτό το φέρετρο και μόλις είδαμε ανοιχτό το καπάκι φύγαμε με εντολή από το δημαρχείο. Κανονικά έπρεπε να μην ταφεί. Μόνος του ο ιερέας τον πήγε στον τάφο, μόνος του τον έβαλε κάτω, μόνος του τον άνοιξε και ο κόσμος εκεί. Άλλους τους κλείδωσε για να μην δουν τι έκαναν μέσα. Γιατί πολλοί δεν το θέλουν. Πριν λίγο καιρό απ΄ ότι ξέρω είχε δημιουργήσει πρόβλημα με τον κόσμο που τους έβαλε μέσα στην εκκλησία. Για να τους βάλει μέσα τους είπε ότι έπρεπε να βγάλουν τις μάσκες και τότε θα μεταλάβετε όλοι. Κόλλησαν όλοι κορονοϊό και αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν σήμερα. Δηλαδή ποιος είναι αυτός ο παπάς που κυβερνά τον κόσμο…” περιγράφει.

“Από τους συγγενείς του 77χρονου μας απείλησαν κιόλας. Εγώ γιατί είμαι ευπαθής ομάδα, έφυγα μην κολλήσω και τίποτα. Είπαν στον συνεργάτη μου “θα σε δείρουμε, θα σε κάνουμε, φύγε απο΄δω”, γιατί τους είπε ότι “δεν γίνεται ταφή έτσι όπως τον έχετε ανοίξει”. Και οι συγγενείς του υποστήριξαν την πράξη του ιερέα. Εγώ πήρα την αστυνομία, ήρθε εκεί και είπαν “δεν προλάβαμε την ταφή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα… εμείς απλά θα το καταγράψουμε” Αυτό έκανε η αστυνομία, μετά δεν έγινε τίποτα παραπέρα. Έτσι μείνανε. Τώρα τι θα κάνει η δημαρχία αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Τι θα κάνουνε με αυτόν τον παπά” πρόσθεσε.

“Εγώ ζητάω με εισαγγελική απόφαση να γίνει η εκταφή για να δουν ότι λέμε την αλήθεια, να βγει ο νεκρός να δουν τι έχουν κάνει. Αυτό απαγορεύεται. Εμείς γιατί δουλεύουμε στο Δήμο;” τονίζει.

Από την μεριά του ο ιδιοκτήτης ενός γραφείου τελετών που βρίσκεται στη Νέα Λάμψακο, Απόστολος Κολοκυθάς τόνισε: «Έχω χάσει πάσα ιδέα, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, εδώ προσπαθούμε να επιβιώσουμε να είμαστε συνεπείς στα μέτρα προστασίας, κάνουμε τα πάντα για να προφυλαχτούμε από αυτό τον ιό και ακούμε πράγματα που και εγώ τα έχω χάσει. Είμαστε μέσα στο σωματείο προσπαθούμε να τηρήσουμε τους όρους και τους νόμους που μας έχουνε βάλει και βλέπω να γίνεται από τον καθένα το έλα να δεις. Δυστυχώς λυπάμαι. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και πρέπει ενεργήσουμε ως κλάδος με το σωματείο σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν ορισμένοι αντιρρησίες και αρνητές που δεν πιστεύουν σε αυτή την πανδημία».

Πηγή: eviazoom.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ