Σοκάρει αθλήτρια της ενόργανης: Τρώγαμε από τα σκουπίδια – Μας είχαν κλειδωμένες στα δωμάτια

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των αθλητών και των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, που με επιστολή τους κατήγγειλαν σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία καθώς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά από προπονητές.

Μία από τις αθλήτριες της ενόργανης, μιλώντας στην ΕΡΤ3, αναφέρθηκε στις τιμωρίες που τους επέβαλαν οι προπονητές. “Η τιμωρία ήταν να τρέξεις έξω στην παγωνιά, 10 κύκλους σε ολόκληρο το γυμναστήριο, να ανεβοκατέβεις για δύο ώρες το γήπεδο” ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: “Τραυματισμένοι αθλητές συνέχιζαν να κάνουν προπόνηση. Είτε με σπασμένο πόδι είτε με σπασμένο χέρι, είτε με πολύ σοβαρό διάστρεμμα, συνέχιζαν να κάνουν προπόνηση. Ο προπονητής μπορεί να τραβούσε το στρώμα από κάτω μας για να προσγειωθούμε στα σκληρά. Και επακολουθούσε ο τραυματισμός του αθλητή”

“Φτάναμε σε σημείο, εμείς οι αθλήτριες να τρώμε οδοντρόκρεμες και να τρώγαμε από τα σκουπίδια, γιατί μας είχαν κλειδωμένες στα δωμάτια και δεν μας επέτρεπαν να πάμε να φάμε” αποκάλυψε η αθλήτρια της ενόργανης.

“Κάποια στιγμή έπρεπε να βγει στην επιφάνεια όλο αυτό για τον χώρο της γυμναστικής, γιατί πίσω από τα μετάλλια υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις, τις οποίες δεν γνωρίζει ο κόσμος και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να καθαρίσει το άθλημα. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Για αυτό το λόγο κάναμε τις καταγγελίες για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο σε κάποιο παιδί” κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ