Φρίκη στα Γρεβενά – Ο 59χρονος είχε βιάσει την μητέρα του πριν την σκοτώσει

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το φρικτό έγκλημα στα Γρεβενά, όπου ένας 59χρονος σκότωσε την 83χρονη μητέρα του.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας αλλά και από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ότι ο δράστης είχε βιάσει την μητέρα του πριν την πνίξει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον μητροκτόνο στα Γρεβενά

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση .

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Γρεβενά: “Τσακώθηκα με τη μητέρα μου επειδή έκαψε το φαγητό” – Τα πρώτα λόγια του 59χρονου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr ο 59χρονος δεν έχει ομολογήσει. Όπως είπε στους αστυνομικούς δεν θυμάται τι συνέβη. Ο 59χρονος περιέγραψε ότι τσακώθηκαν επειδή η 83χρονη έκαψε το φαγητό.

“Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι η μάνα μου έκαψε το φαγητό. Τότε βγήκα εκτός εαυτού και τσακωθήκαμε” φέρεται να είπε, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα έπειτα από αυτό.

Όπως έγινε γνωστό ο 59χρονος, είχε σκοτώσει το 1993 και την γιαγιά του. Τότε είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιος της ηλικιωμένης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στο παρελθόν.

Η… βιαστική κηδεία και τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, ο γιος της 83χρονης πήγε σε γραφείο τελετών, ζητώντας να γίνει η κηδεία της μητέρας του… βιαστικά.

Ωστόσο, τον ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε πρώτα να πάει στην αστυνομία ώστε να έχει τα απαραίτητα έγγραφα για να τελεστεί η κηδεία. Ο 59χρονος ουσιαστικά αναγκάστηκε να μεταβεί στις αστυνομικές Αρχές για να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας του αργά χθες το βράδυ. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν, γιατί ενώ η μητέρα του είχε πεθάνει από το πρωί, εκείνος ενημέρωσε το βράδυ τις Αρχές με καθυστέρηση άνω των 12 ωρών, ο 59χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Επειδή ο θάνατος της άτυχης ηλικιωμένος ήταν αιφνίδιος, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, που έδειξε ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός.

Το βίντεο από το greveniotis.gr είναι από τη στιγμή που ο 59χρονος μητροκτόνος οδηγείται στον εισαγγελέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ