Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς – Τι δήλωσε

Της Άννας Κανδύλη

Στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, που χειρίζεται τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της ιστιοπλοΐας, καταθέτει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου κλήθηκε να πει όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος της ολυμπιονίκη μας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδημητρίου παραιτήθηκε από το ΔΣ της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, μετά την ανακοίνωση αυτής που χαρακτήριζε “δυσάρεστο περιστατικό”, τα όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

Όπως δήλωσε ο Γ. Παπαδημητρίου εισερχόμενος στην Εισαγγελία: «Να βοηθήσουμε όλοι σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να μιλήσει”.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε πως «η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για “δυσάρεστο περιστατικό”. Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Μήτσαινας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ατιμωτικό αδίκημα και ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ