Σμυρλής στον Realfm 97,8: Η σύμπραξη της Enterprise Greece με την ELITOUR είναι το πρώτο βήμα στον θεματικό τουρισμό

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μια σημαντική απόφαση αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας, να δημιουργήσει ένα σύγχρονο μέσο λειτουργίας της οικονομικής διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών. Έτσι ενέταξε στο ΥΠΕΞ την Enterprise Greece και τον ΟΑΕΠ και όλα τα εργαλεία που χρειαζόντουσαν ώστε να λειτουργούμε στα πρότυπα των μεγάλων αναπτυγμένων χωρών. Η Enterprise Greece είναι η αιχμή του δόρατος και ασχολείται με την εξωστρέφεια της χώρας, με την προσέγγιση επενδύσεων και με το brand της χώρας” δήλωσε ο Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ανέφερε ότι “προχωρήσαμε στο μνημόνιο συνεργασίας με την ELITOUR και άρα πάμε σε θεματικό τουρισμό πλέον, στον τουρισμό Υγείας που είναι το πρώτο βήμα με σκοπό να επεκτείνουμε τις δράσεις του Enterprise Greece σε όλους τους τομείς που έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα η χώρα”.

Η σύμπραξη των δύο φορέων θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό υγείας, με την ELITOUR να αναλαμβάνει το ρόλο του διαμεσολαβητικού εταίρου στη δικτύωση των φορέων Ελλάδας και εξωτερικού. Η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας αναμένεται να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ σημαντικά θα είναι τα οφέλη και στον τομέα της απασχόλησης, με την αξιοποίηση του αξιόλογου επιστημονικού και ιατρικού δυναμικού της. Σημειώνεται ότι πάροχοι σε πάνω από 100 χώρες δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα έχουν ιδρύσει εθνικούς φορείς προώθησης του τουρισμού υγείας, ενώ λειτουργούν επιπλέον και πολλά συνεργατικά οικοσυστήματα (clusters).

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ