SMS στο 13033: Πότε θα καταργηθεί – Τι θα γίνει με το 13032

Το SMSστο 13033 αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, καθώς είναι υποχρεωτικό για τις μετακινήσεις μας λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω κορονοϊό. Όμως φαίνεται πως σύντομα θα το αποχωριστούμε, μετά και τις ανακοινώσεις για σταδιακή άρση των μέτρων μετά το Πάσχα. Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την κατάργηση του 13033. Το πρώτο, που είναι και το πιθανότερο, είναι να καταργηθεί με το άνοιγμα της εστίασης. Εξάλλου και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε το πρωί σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1 ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες. Ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή SMS για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του στο MEGA. “Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Το SMS είναι για το λιανικό εμπόριο και τις μετακινήσεις, όταν πηγαίνεις στο εστιατόριο κινείσαι, είσαι κάπου έξω. Δεν έχει προβλεφθεί ειδικό SMS για την εστίαση”. Ερωτηθείς πώς μπορούν να διασταυρώσουν εάν κάποιος βρίσκεται έξω για άλλον λόγο, αλλά σε έλεγχο που του γίνει απαντήσει πως πάει σε εστιατόριο, είπε ότι πώς είναι ένα εύλογο ερώτημα. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση. Τώρα αν χρειαστεί να έχουμε και ειδικό SMS, θα το δούμε” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο πιθανό σενάριο, είναι αυτό να γίνει στις 15 Μαΐου, οπότε θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς είχε αναφέρει στον ΣΚΑΪ ότι πιθανότατα εντός του Μαΐου θα σταματήσει η υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 για την κυκλοφορία των πολιτών. “Άμα ανοίξει η εστίαση, αν επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι για την αποστολή μηνύματος” υποστήριξε ο κ. Γεωργαντάς, σημειώνοντας πως SMS που στέλνουμε είναι μειωμένα.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη όταν ρωτήθηκε για την κατάργηση των μηνυμάτων στο 13033 με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, είπε πως “είναι πρόωρο αυτό που ρωτάτε”. Συμπλήρωσε πως θα εξειδικευθούν πρώτα τα μέτρα για το Πάσχα και την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις και για αυτή τη δραστηριότητα.

Για το 13032

Συζήτηση όμως γίνεται και για την κατάργηση του SMS στο 13032 μετά το Πάσχα. Πρόκειται για το μήνυμα που τέθηκε σε εφαρμογή όταν άνοιξε το λιανεμπόριο και αφορά στις αγορές στα καταστήματα. Έχει διάρκεια αυστηρά τριών ωρών και θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί ο καταναλωτής μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε στο MEGA, εάν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε τα ψώνια μας τη Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς SMS στο 13032. “Θα το θέλαμε. Το έχουμε ξαναπεί στην επιτροπή τη περασμένη εβδομάδα. Αν μπορούσαμε να πάρουμε και μια θετική γνώμη τους για το SMS, εγώ δεν ήμουν αυτός που θα το κράταγε με το ζόρι”, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ