Σκυλιά επιτέθηκαν σε τρία κοριτσάκια – Τα δάγκωναν και τα έσερναν στο έδαφος

Άσχημη εξέλιξη είχε για μία οικογένεια που κατοικεί σε χωριό της Λάρισας η επίσκεψη στη στάνη του παππού, στη περιοχή της Καρδίτσας.

Τα τσοπανόσκυλα επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα και στα τρία κοριτσάκια, ηλικίας 10, 8 και 6 χρόνων, προκαλώντας τους τραύματα κυρίως στα πόδια με αποτέλεσμα να μεταφερθούν την περασμένη Δευτέρα στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τσοπανόσκυλα επιτέθηκαν ακόμα και στη μητέρα των κοριτσιών αλλά και τη γιαγιά τους που έσπευσαν να προστατεύσουν τις μικρές.

Το περιστατικό ξαναφέρνει στην επικαιρότητα τον τραγικό χαμό του 5χρονου αγοριού που είχε δεχτεί επίθεση από ροτβάιλερ στην Κοζάνη, ενώ ακόμα δίνει μάχη σε νοσοκομείο της Αθήνας το μόλις 20 μηνών κοριτσάκι που δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ της οικογένειάς της στην Κρήτη. Το κοριτσάκι υπέστη κάταγμα ινιακού οστού και συνεχίζονται οι προσπάθειες των γιατρών για να μην χάσει την όρασή του.

 Όπως εξηγεί ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΛ, Ανδρέας Μάρκου, τα δύο από τα τρία κοριτσάκια, αφού τους έγινε συρραφή των τραυμάτων τους από δαγκώματα στα πόδια, επέστρεψαν στο σπίτι τους, αλλά το τρίτο κορίτσι, ηλικίας 8 ετών, έπρεπε να νοσηλευτεί στην κλινική, καθώς πέρα από τα τραύματα στα πόδια είχε υποστεί και εγκαύματα τριβής στα γόνατα, αφού το τσοπανόσκυλο που της επιτέθηκε τη δάγκωσε τόσο δυνατά ενώ την έσερνε στο έδαφος.

«Τα τραύματα της μικρής ήταν τέτοιου βάθους και έκτασης που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για πέντε μέρες, πριν μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένειά της», επισημαίνει ο κ. Μάρκου.

Εκείνο που τονίζει επίσης ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής είναι ότι ανάλογα περιστατικά καλούνται οι γιατροί να αντιμετωπίσουν πολύ συχνά, τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναφέρει ότι τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά αφορούν σε επιθέσεις δεσποζόμενων σκύλων, μέσα στην οικογένεια ή συγγενικών και φιλικών σπιτιών.

Οι γονείς θα πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή όταν μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή με σκυλιά, που μπορεί να επιτεθούν αν άνθρωποι μπουν στην περιοχή τους.

Ο κ. Μάρκου θυμάται ένα πολύ χαρακτηριστικό περιστατικό που συνέβη πριν από χρόνια στο Λιβάδι Ελασσόνας, όταν σκυλιά επιτέθηκαν σε ένα μικρό παιδί έξω από το σπίτι του και όπως έλεγε συγκλονισμένη μετά στο νοσοκομείο η μητέρα του, ο μόνος τρόπος να σώσει τον γιο της ήταν να ελευθερώσει τα σκυλιά της οικογένειας για να επιτεθούν στα άλλα σκυλιά.

 

Πηγή eleftheria.gr 

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την όραση του κοριτσιού που τραυματίστηκε από το ροτβάιλερ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ