Σκουριές-Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Σκουριές-Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ οι προσαχθέντες το πρωί στην Ασφάλεια Πολυγύρου για την υπόθεση της πρόσφατης εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, διαλύθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν από τις 18.00 κάτοικοι της Χαλκιδικής μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τις οποίες είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΑΜΠΕ, δύο άτομα προσήχθησαν το πρωί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.

Ωστόσο ένας από τους δικηγόρους-υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ο Βασίλης Τζιμούρτος, ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι στις 6 το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Πολυγύρου μία 30χρονη, στις 10 προσήχθη και ο σύζυγός της ενώ το μεσημέρι προσήχθη και μία φίλη του ζεύγους που πήγε να τους αναζητήσει. Σύμφωνα με τον κ.Τζιμούρτο, στους δικηγόρους δεν επετράπη να επικοινωνήσουν με τους προσαχθέντες.

«Έχουν καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, προσπαθούν να καταλύσουν το ρόλο μας ως δικηγόρων. Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Η αστυνομία παραπληροφορεί λέγοντας ότι πρόκειται για απλές προσαγωγές» ανέφερε ο κ. Τζιμούρτος.

Χθες Παρασκευή οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

 

ΕΛ.ΑΣ.: Στο πλαίσιο της νομιμότητας οι έρευνες

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όμως, η οποία διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί απέρριψε τις κατηγορίες αναφέροντας: «Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής θα συνεχίσουν την Κυριακή τις κινητοποιήσεις τους ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης θα δώσουν το «παρών» και κάτοικοι της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στη Ιερισσό και συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση από τους δικηγόρους που υπερασπίζονται τους κατοίκους της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ