Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

 

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εμφανίζονται οι αγρότες, ενώ επιμένουν στο αίτημά τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο. 

Οι Θεσσαλοί αγρότες και οι συνάδελφοί τους από τη Βοιωτία ζητούν συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Στη μία το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφτεί το μπλόκο της Νίκαιας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αυτομάτως όλα τα αιτήματα, τονίζοντας πως το υπουργείο από την πλευρά του έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πως τα προβλήματα σιγά-σιγά αντιμετωπίζονται. 

Στο μεταξύ, ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν χθες στο μπλόκο της Ανθήλης, έξω από την Λαμία, όταν εκατοντάδες αγρότες από τη Στερεά Ελλάδα επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα. Στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, άρχισαν να πετούν προς τους αστυνομικούς πέτρες και καδρόνια, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11συλλήψεις, καθώς και 15 προσαγωγές. Επίσης, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τραυματίστηκαν ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και ένας αγρότης.

Ένταση επικράτησε για μία ακόμη φορά και στον κόμβο της Νίκαιας, όταν οι αγρότες επιχείρησαν να βγουν στην Εθνική Οδό. Μετά την ένταση, οι αγρότες παρέμειναν για αρκετή ώρα στην άκρη της Εθνικής Οδού, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. 

Την ίδια ώρα, οι αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, αποφάσισαν σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι να αποσυρθούν, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν ψεκάσουν αυτήν την περίοδο, θα χάσουν την παραγωγή της νέας χρονιάς. 

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ