Σκάνδαλο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Σκάνδαλο 4 εκατ. ευρώ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Σκάνδαλο 4 εκατ. ευρώ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αποκάλυψε έρευνα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Μετά από ενδελεχή έρευνα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονης διευθύντριας εργαστηρίου, η οποία φέρεται να προχωρούσε σε υπερ-προμήθειες φαρμακευτικού υλικού, κυρίως αντιδραστηρίων, από τα οποία ελάχιστα χρησιμοποιούνταν κάθε χρόνο και τα υπόλοιπα καταστρέφονταν.

Η ζημιά του ελληνικού δημοσίου ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Όπως έγινε γνωστό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου, ο οποίος ήταν υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας και εργαζόταν κανονικότατα και χωρίς κανένας πρόβλημα στο εργαστήριο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Μάλιστα όταν απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία συνέχιζε να πηγαίνει στο Ιπποκράτειο, ακόμη κι αν δεν πληρωνόταν από πουθενά.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι παραγγελίες σε αντιδραστήρια ήταν τεράστιες, ενώ παραγγέλνονταν ακόμη υλικά που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Όπως έγινε γνωστό η συνολική επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου από την επιπλέον προμήθεια φαρμακευτικού εξοπλισμού υπολογίζεται στο ποσό των 4.005.405,85 ευρώ.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ