Σκάνδαλο στην Κρήτη

Για σκάνδαλο κάνει λόγο η εφημερίδα Νέα Κρήτη σε πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Αλλού τρώει, αλλού πίνει».Το θέμα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, έχει ως εξής:Υπάλληλος του Πανεπιστημίου Κρήτης, με 25 χρόνια προϋπηρεσίας, με ειδική εξειδίκευση στον Τομέα Οφθαλμολογίας, μισθοδοτείται κανονικότατα μαζί με όλα τα επιδόματα, το 13ο και το 14ο μισθό, αλλά εδώ και 12 χρόνια, τουλάχιστον, ζει και εργάζεται στη Γαλλία, αλλά ο μισθός από το… “φτωχό πλην τίμιο” Πανεπιστήμιο Κρήτης πέφτει κανονικότατα. Ολα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρονται να γίνονται εν γνώσει του προϊσταμένου του.

Η συγκεκριμένη, που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, εμφανίζεσαι ως ειδικός υπάλληλος στον Τομέα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ειδικότερα στο ΒΕΜΜΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν.Κ.”, το θέμα ανακάλυψε συμπτωματικά ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Κώστας Τζανάκης, όταν περιήλθε σε γνώση του αλληλογραφία στα γαλλικά που αφορούσε την εν λόγω υπάλληλο, η οποία υποδήλωνε ότι ζει μόνιμα στη Γαλλία. Όλα αυτά σε μια φάση που ο κ. Τζανάκης, ως καθ’ ύλην αρμόδιος για το προσωπικό, είχε ξεκινήσει μια διαδικασία αναδιάταξης όλου του προσωπικού. Εκεί κάπου μεταξύ άλλων ανακάλυψε και την υπάλληλο του ΒΕΜΜΟ (νυν Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης), που μισθοδοτείται μεν κανονικά, αλλά είναι στην ουσία ανύπαρκτη ως παρουσία στο Ηράκλειο!

Η έρευνα που ξεκίνησε έπεσε πάνω σε πληροφορίες που την ίδια ώρα διακινούνταν και στην Ιατρική Σχολή. Αμέσως βρέθηκε επαφή με την εν λόγω υπάλληλο, η οποία, προφανώς ανέτοιμη για την αποκάλυψή της, επιχείρησε να επικαλεστεί εκπαιδευτικές άδειες, μεταπτυχιακά και συνεννοήσεις με τον επικεφαλής του Τομέα, πλην όμως στην καλύτερη περίπτωση ένα εύρος από 10-12 έτη μένει ακάλυπτο, ενώ στη χειρότερη εκδοχή μπορεί να μην υπάρχει εξήγηση ακόμη και για μια 15ετία!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι πρυτανικές Αρχές, από το 1996 και μέχρι το 2003, η υπάλληλος φέρεται, από το Βιολογικό που ήταν, να έχει περάσει για μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Ιατρική, στον Τομέα Οφθαλμολογίας, όπου εργάζεται και ως ειδικό τεχνικό εργαστηριακό προσωπικό. Κάπως έτσι επιχείρησε εν μέρει να δικαιολογήσει και την παρουσία της στη Γαλλία.Παρ’ όλα αυτά, όλο αυτό το διάστημα που δε βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, μισθοδοτείται κανονικότατα με μέσες μηνιαίες απολαβές τα 1.200 ευρώ!!!Πηγή: neakriti.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ