Σκάνδαλο στην Κύπρο: Αξιωματικός της Αστυνομίας ζητούσε βίντεο με τη Διευθύντρια των Φυλακών

Πρωτοφανές σκάνδαλο συνταράσσει την Αστυνομία και τις Σωφρονιστικές Υπηρεσίες της Κύπρου, καθώς αποκαλύπτεται ότι ανώτατος αξιωματικός της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ζητούσε από βαρυποινίτη να βρει βίντεο από προσωπικές στιγμές της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

Η κ. Αριστοτέλους κατήγγειλε ότι έχει στην κατοχή της μηνύματα του αξιωματικού προς τον κρατούμενο, με τα οποία ο πρώτος ζητεί από τον δεύτερο να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του για να βρει τα εν λόγω βίντεο. Το περιεχόμενο των βίντεο που ζητούσε έπρεπε να αφορά στην προσωπική ζωή της κ. Αριστοτέλους, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών της Κύπρου, έκανε λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς από αξιωματικό, πρωτάκουστο για τα κυπριακά δεδομένα».
Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον ομάδας νομικών, που αναμένεται να προχωρήσει με επίσημη καταγγελία στη Νομική Υπηρεσία και να ζητήσει τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, που δεν έχουν σχέση με την Αστυνομία. Η κ. Αριστοτέλους εξήγησε ότι «βάσει νομοθεσίας, εάν η καταγγελία αφορά μέλος της Αστυνομίας, πρέπει να γίνεται στην αρμόδια Αρχή, η οποία είναι ο Γενικός Εισαγγελέας».

Τα στοιχεία

«Έχουμε στοιχεία που δείχνουν καθημερινή επικοινωνία του ανώτερου αξιωματικού με τον βαρυποινίτη, ο οποίος καταδικάστηκε για υπόθεση ναρκωτικών, και του ζητούσε βίντεο και στοιχεία από την προσωπική μου ζωή με σκοπό να με πλήξει, να με καταστρέψει και να με απομακρύνει από τη θέση μου», δηλώνει η κ. Αριστοτέλους.
«Ο ανώτατος αξιωματικός είχε έννοια για την προσωπική μου ζωή», ανέφερε η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, ενώ παραδέχτηκε ότι φοβάται και για τη ζωή της. «Ζητούσε επίμονα βίντεο από την προσωπική μου ζωή και έδινε οδηγίες στον βαρυποινίτη να βιαστεί να βρει το βίντεο, γιατί άκουσε ότι θα πάω σε άλλο πόστο».

Η κ. Αριστοτέλους δήλωσε άγνοια σχετικά με τα κίνητρα του ανώτατου αστυνομικού, αλλά είπε ότι «μέσα από το μηνύματά του φαίνεται το μένος με το οποίο αναζητούσε τέτοιο βίντεο με σκοπό να με πλήξει». Η ίδια κατήγγειλε επίσης ότι «υπάρχουν μηνύματα, τα οποία αφορούν υποσχέσεις για κλείσιμο υποθέσεων, για απόλυση υπό όρους, για χρηματισμό και άλλα ανταλλάγματα». Όπως είπε, η κ. Αριστοτέλους, «ο εν λόγω αξιωματικός χρησιμοποιούσε το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο, για να ανταλλάσσει μηνύματα με τον βαρυποινίτη».

Μολονότι η κ. Αριστοτέλους, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του ανώτατου αξιωματικού τηςε αστυνομίας, άφησε αιχμές για το πόσο προβεβλημένος είναι ο συγκεκριμένος αξιωματικός. «Αντί να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να λέει ότι στόχος είναι η πάταξη του εγκλήματος, να συνδράμει στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, αυτός συνωμοτεί. Σίγουρα το να ζητάει βίντεο από την προσωπική μου ζωή δεν είναι πάταξη του εγκλήματος», είπε.

Η κ. Αριστοτέλους, εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. “Από τη στιγμή που βλέπουμε να συμβαίνουν όλα αυτά, σίγουρα φοβάμαι για τη ζωή μου, γιατί είναι μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και θα αναμένουμε μετά την καταγγελία να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης», είπε.

Για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, έκανε δηλώσεις και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. Αρχικά ανέφερε ότι το θέμα το χειρίζεται προσωπικά η Υπουργός Δικαιοσύνης. «Δεν υπάρχουν αλλά δεδομένα μπροστά μας. Ενημερωθήκαμε για το ζήτημα από τον Τύπο», είπε. Ο κ. Ανδρέου ανέφερε επίσης ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας ενημερώθηκε για το ζήτημα σήμερα το πρωί. «Ο Αρχηγός το έχει εκλάβει ως ένα πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό. Είναι δύσκολη η θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας», είπε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ καλή η συνεργασίας με το Τμήμα Φυλακών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ