Σκάνδαλο με τη μετακόμιση του νοσοκομείου Ζακύνθου

Εγκαταλελειμμένο εδώ και πέντε χρόνια είναι το κτίριο του παλιού νοσοκομείου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να έχει γίνει στόχος ενός πρωτοφανούς πλιάτσικου.

Από το 2012 που το νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο, το παλιό αφέθηκε στην τύχη του χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τη μεταφορά υλικών και αντικειμένων αξίας στο νέο κτίριο και χωρίς καμία πρόβλεψη για την αξιοποίηση του κτιρίου ώστε να εξοικονομηθούν δημόσιοι πόροι.

Μηχανήματα, κλιματιστικά, κρεβάτια μια σειρά από υλικά και αντικείμενα που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν, έχουν κλαπεί και “ξηλωθεί” από τους επιτήδειους ενώ όπως κατήγγειλε στον Μάνο Νιφλή και στον Realfm 97, 8 o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευάγγελος Τσώλας, έφτασαν σε σημείο να αφαιρέσουν ακόμα και τη σιδερένια πόρτα της εισόδου!

Πριν από ένα χρόνο το υπουργείο Υγείας παραχώρησε το κτίριο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δωρεάν και για χρήση 49 ετών, για την κάλυψη στεγαστικών και άλλων τοπικών αναγκών, με μόνη εξαίρεση το κτίριο της πρώην Παθολογικής Κλινικής, το οποίο παραμένει στη χρήση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα για την αξιοποίηση του ακινήτου, το οποίο παραμένει στο έλεος των καταπατητών.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ