Σίσσυ Χρηστίδου: Η απάντησή της έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή της για τον βιασμό της 24χρονης

Αντιδράσεις προκάλεσε η Σίσσυ Χρηστίδου για μια ανάρτηση που έκανε στο twitter σχολιάζοντας την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσιάστρια κατηγορήθηκε για victim blaming, ενώ η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει και να τοποθετηθεί εκ νέου μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε.

«Tα πάρτι δεν γίνονται σε δωμάτια ξενοδοχείου. Κι αν μπορεί ένα κορίτσι να κληθεί να πάει από αγνώστους, να το μάθει και να τι σκεφτεί πριν δεχθεί να παρευρεθεί. Εγώ θα το φωνάζω, όπως το φώναξε το θύμα. Και πέστε να με φάτε», έγραψε αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει με νέες αναρτήσεις της στο twitter.

“Η θέση μου ήταν κ είναι πάντα ξεκάθαρη. Ήταν ατυχής η διατύπωση αλλά η πρόθεση μου ήταν η ενημέρωση, κάνοντας ότι μπορώ από την θέση που βρίσκομαι. Κ όχι, δεν πιστεύω ότι μου αξίζει η διαπόμπευση αυτή. ΠΑΝΩ ΑΠ´ΟΛΑ ΟΜΩΣ απομακρύνει την εστίαση από το θέμα!” τόνισε ακόμη.

Στη συνέχεια ανέβασε σειρά insta stοry όπου εξέφρασε τις σκέψεις της: «…Αφού λοιπόν μέσα από την πορεία μου και όσο με ξέρετε δεν είναι σαφές με ποιανού το μέρος είμαι, αφού δεν έχω δείξει με τον τρόπο μου αν είμαι με την πλευρά του θύματος ή αν κάνω victim blaming ή αν ρίχνω ευθύνη στα κορίτσια, κάτι που ξεκάθαρα είπα στην εκπομπή, όπου είπα ότι δεν εξετάζουμε “γιατί πήγε κοπέλα”. Θεωρούσα ότι δεν θα χρειαστεί να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Ναι λοιπόν είμαι με το μέρος των θυμάτων, δεν θεωρώ ότι φέρουν καμία ευθύνη, ούτε το θύμα αυτό, ούτε κανένα άλλο θύμα, παρόλα αυτά, θεωρώ υποχρέωσή μας, δημοσιογραφική υποχρέωση, να ενημερώσουμε τον κόσμο για τέτοιου είδους παγίδες για να μην υπάρξει κανένα άλλο θύμα.

Και μακάρι όλο αυτό το κύκλωμα να είχε εξαρθρωθεί σήμερα το πρωί, αλλά δεν έχει εξαρθρωθεί τίποτα, είναι όλοι στη θέση τους. Εννοείται ότι το επίκεντρο είναι στους δράστες και στη δράση αυτή που πρέπει να σταματήσει. Να τιμωρηθούν και να λιώσουν μέσα στις φυλακές όλοι όσοι κακοποιούν και βιάζουν. Παρόλα αυτά, ο κόσμος δεν θα είναι αύριο το πρωί ιδανικός. Συγγνώμη αν αμφιβάλλω αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν θεωρώ victim blaming την προειδοποίηση, την ενημέρωση και την προστασία. Όπως είπα και χθες, αυτή τη στιγμή το κύκλωμα αυτό δρα και αν ακόμα και ένα κορίτσι ενημερώθηκε για αυτή τη δράση και δεν πήγε σε αυτή την πρόσκληση και γλίτωσε από αυτή την κόλαση, εμένα μου αρκεί…» είπε μεταξύ άλλων η Σίσσυ Χρηστίδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ