Σήμερα η πιο καυτή ημέρα!

Θερμοκρασίες … έρημου Σαχάρας θα επικρατήσουν για σήμερα στη χώρα. Με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 42 βαθμούς, η Πέμπτη είναι η πιο καυτή ημέρα!

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.Ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.Σε Μακεδονία και Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων θα πνέουν τοπικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 40 βαθμούς Κελσίου.Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόνησσο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περι��χές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόνησσο ο  καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 41 και πιθανόν στα νοτιότερα τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 και στην Κρήτη κυρίως στα νότια έως 39 βαθμούς Κελσίου.Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο 38 βαθμούς Κελσίου.Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες.Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ