Σήφης Βαλυράκης: «Προσπάθησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ αλλά ήταν αργά» – Συγκλόνισε ο μάρτυρας που τον βρήκε νεκρό

Σήφης Βαλυράκης

Συγκλόνισε ο άνθρωπος που εντόπισε πρώτος τη σορό του Σήφη Βαλυράκη, καταθέτοντας σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του πρώην υπουργού.

Ο μάρτυρας περιέγραψε σε δικαστές και ενόρκους τα όσα αντίκρισε τη μοιραία ημέρα. Όπως είπε ο μάρτυρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, έμαθε από τα δελτία ειδήσεων ότι ο Σήφης Βαλυράκης ήταν αγνοούμενος και είπε στη γυναίκα του ότι θα πάει να ψάξει κι εκείνος, αφού γνωρίζει την περιοχή όπου έκανε ψαροντούφεκο ο πρώην υπουργός.

«Ήταν μέσα στη θάλασσα, ήταν ανάσκελα»

Είπε πως πήγε στην περιοχή με ένα φίλο του και στη συνέχεια περιέγραψε τα όσα είδε: «Όταν βρήκα τον Σήφη Βαλυράκη ήταν μέσα στη θάλασσα και ήταν ανάσκελα. Σκέφτηκα μήπως είναι ζωντανός. Τον τράβηξα έξω, προσπάθησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ αλλά ήταν αργά».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, όταν ο μάρτυρας είχε καταθέσει λιμενικούς είχε πει επιπλέον ότι ο πρώην υπουργός είχε χτύπημα από τα χείλη μέχρι το κούτελό του και είχε αποκλείσει να έπαθε κάτι κατά τη διάρκεια κατάδυσης ή αλιείας, καθώς φορούσε σανδάλια και δεν είχε σύνεργα ψαρέματος και βαρίδια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης αν του είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα ψαράδες, εκεί όπου έκανε ψαροντούφεκο, ο μάρτυρας ήταν αρνητικός. Αρνητικά απάντησε και σε άλλη ερώτηση, εάν είχε δει γενικά το σκάφος των κατηγορούμενων σε εκείνη την περιοχή.