Σγουρός: Θα σκάσει το μπαλόνι του χρέους

Σγουρός: Θα σκάσει το μπαλόνι του χρέους

Να δοθεί άμεσα λύση στα συσσωρευμένα από το παρελθόν υπέρογκα χρέη του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ζήτησε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου ο πρόεδρός του και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Τόνισε, δε, χαρακτηριστικά ότι «το μπαλόνι του χρέους θα σκάσει».

 Ο κ. Σγουρός επισήμανε ότι ο ΕΔΣΝΑ θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τα χρέη του παρελθόντος, για να προχωρήσει απρόσκοπτα στους διαγωνισμούς κατασκευής των νέων, σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικών του ΕΔΣΝΑ, τα χρέη παρελθόντων οικονομικών ετών ανέρχονται στα 76,2 εκατ. ευρώ από το 2008 και, καθώς ο Σύνδεσμος δεν ανήκει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, δεν έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στις θετικές ρυθμίσεις περί ληξιπρόθεσμων οφειλών κατ’ αντιστοιχία με τους λοιπούς ΟΤΑ της χώρας.

 Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοίκηση του Συνδέσμου, στην οποία για πρώτη φορά, με τον νόμο του Καλλικράτη τέθηκε επικεφαλής ο περιφερειάρχης Αττικής, εκπρόσωπος δηλαδή του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, βρέθηκε από 01/01/2012 αντιμέτωπη με χρέη και κατασχέσεις σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΕΔΣΝΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ