Σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας της πάλης: Υπόμνημα στον εισαγγελέα κατέθεσαν οι γονείς – Τι αναφέρουν

Της Άννας Κανδύλη

Υπόμνημα στην Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσαν οι γονείς νεαρής αθλήτριας της πάλης η οποία σε ηλικία 12 ετών όπως καταγγέλλεται, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της. Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά τους προς τον εισαγγελέα αθλητισμού ο οποίος και θα ερευνήσει την υπόθεση, αναφέρουν μεταξύ άλλων πως οι διάφορες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά προηγούμενων διοικήσεων της Ομοσπονδίας, αφορούν σε αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα πάντα με το υπόμνημα οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν προχωρήσει σε σωρεία πράξεων που σχετίζονται με κατάχρηση εξουσίας, ενώ όπως αναφέρεται υπάρχει και ενδεχόμενο κυκλώματος μαστροπείας. Επισημαίνεται δε πως υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που γνώριζαν τι συνέβαινε εντός της Ομοσπονδίας, τα οποία μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ασκούν επιρροή.

Οι καταγγέλλοντες προτείνουν συνολικά 5 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ένας προπονητής, τον οποίο κατονομάζουν. Πρόκειται για άτομο, το οποίο όπως υποστηρίζουν έχει παραδεχθεί ότι εξωθήθηκε σε μαστροπεία. Επιπλέον, αναφέρονται και στα όσα έζησε η κόρη τους, αθλήτρια 12 ετών, το 2017. Ήδη για το σκέλος αυτό έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, και ο κατηγορούμενος προπονητής της έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Σύμφωνα με το υπόμνημα, όλα όσα συνέβησαν στην 12χρονη ήταν εν γνώσει της διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία συγκάλυπτε τον προπονητή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ