Σεξουαλική κακοποίηση 10χρονων κολυμβητριών- “Έχω πέσει από τα σύννεφα” λέει ο προπονητής

“Είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονιών των παιδιών που του τα είχαν εμπιστευθεί… Έχω πέσει από τα σύννεφα”. Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του προπονητή των δύο ανήλικων κολυμβητριών, ο οποίος γνώριζε τον 74χρονο κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε χαρακτηριστικά “είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονιών των παιδιών, που του τα είχαν εμπιστευθεί να τα πηγαίνει και να τα επιστρέφει από το κολυμβητήριο των Δυτικών προαστίων, καθώς αυτοί εργάζονταν. Μάλιστα όπως επισημαίνει , “για έξι ολόκληρα χρόνια μετέφερε πολλά παιδιά από το κολυμβητήριο από και προς τα σπίτια τους”.

“Από κανένα γονιό δεν είχα ακούσει το παραμικρό παράπονο, ούτε είχα διαπιστώσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά των παιδιών” προσθέτει και λέει χαρακτηριστικά “δεν είδα παιδιά αναστατωμένα, δεν είδα παιδιά προβληματισμένα, δεν είδα παιδιά φοβισμένα. Έχω πέσει από τα σύννεφα με όσα αποκαλύπτονται”.

“Η ιδιότητά του ήταν μόνο αυτή του “παππού”, έφερνε το εγγόνι του στην προπόνηση” ενημερώνει για τον 74χρονο – σήμερα – κατηγορούμενο για ασέλγεια σε βάρος των δύο 17χρονων αθλητριών όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών. Και τον περιγράφει ως “ιδιαίτερα εξυπηρετικό και ευγενικό”, καθώς μετέφερε τα παιδιά από το κολυμβητήριο στα σπίτια τους, για να διευκολύνει τους γονείς τους που εργάζονταν. “Έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν μπορώ να το πιστέψω”, λέει χαρακτηριστικά. “Ήταν άνθρωπος επικοινωνιακός, κοινωνικός, ήταν δοτικός, του άρεσε να προσφέρει και δεν είχε δώσει το παραμικρό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του”.

Όλα γίνονταν από την προπόνηση στη διαδρομή προς το σπίτι, όπως φαίνεται από την κατάθεση των κοριτσιών. “Δεν είχα ακούσει από τα παιδιά το παραμικρό παράπονο, ούτε είχα διαπιστώσει σε αυτά κάποια φοβία” είπε ο προπονητής τους στην ΕΡΤ, η οποία και σεβάστηκε την επιθυμία του για ανωνυμία και δεν ανέφερε το όνομά του. Όπως ενημέρωσε ακόμα δεν του έχει ζητηθεί να δώσει κάποια κατάθεση.Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ