ΣΕΤΕ: 19 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

ΣΕΤΕ: 19 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον ελληνικό τουρισμό, από την αύξηση των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα για το 2014.

Με βάση αυτά, ο ΣΕΤΕ σε σημερινή εκδήλωση ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τον αρχικό στόχο των 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων εφέτος προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι αφίξεις τουριστών στο τέλος της τουριστικής χρονιάς θα φτάσουν στα 19 εκατομμύρια.

Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), που υλοποίησε το νεοσύστατο SETE intelligence.

Η μελέτη καταγράφει για το 2014 σημαντική αύξηση προγραμματιζόμενων πτήσεων και θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013. Αν και η τελική υλοποίηση πτήσεων που θα εκτελεσθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και η πληρότητα των θέσεων θα δημιουργήσει διαφοροποιήσεις από τα αρχικά στοιχεία της ΕΑΣΠ, οι αντίστοιχες συγκρίσεις προγραμματισμού και υλοποίησης του 2013 σε σχέση με το 2014 οδηγούν στα θετικά ως άνω συμπεράσματα.

Από την ίδια μελέτη, προκύπτει, επίσης, η μεταβολή του μίγματος εισερχόμενων πτήσεων με τις τακτικές πτήσεις να είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές/ 49% τσάρτερ).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη διότι δείχνει ότι διαμορφώνονται στην Ελλάδα συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Τουρίστες στην προεκλογική Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ