Σέσκουλο: 5 σημαντικά οφέλη που θα σας πείσουν να το καταναλώνετε

Μετά το σπανάκι, το σέσκουλο βρίσκεται στη δεύτερη θέση από άποψη θρεπτικών συστατικών και οι λόγοι για να το βάλετε στο πιάτο σας δεν έχουν ακόμη αρχίσει…

Με σχετικά γλυκιά γεύση, τα σέσκουλα καταναλώνονται στη σαλάτα, ενώ μπορούν να μαγειρευτούν μαζί με λαχανικά, ρύζι, να μπουν σε πίτες και να δώσουν υπέροχο χρώμα και γεύση στα πιάτα σας.

Τα σέσκουλα είναι πολύ θρεπτικά για τους εξής λόγους: έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, παρέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο ψευδάργυρο στον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Με τόσα θρεπτικά συστατικά, τα οφέλη τους είναι πολλαπλά, αλλά 5 από αυτά είναι τα πιο σημαντικά:

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ