Σέρρες: «Ο γιος μου είναι καλά, αλλά με ρωτάει για το άλλο παιδάκι» λέει η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στις Σέρρες για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Βασίλη από την έκρηξη του λέβητα στο 9ο δημοτικό σχολείο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ακόμη δύο παιδάκια, η μητέρα του ενός μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γιος της.

Σέρρες: «Ο Βασίλης ήταν παιδί όλων μας» – Συντετριμμένος ο δάσκαλος-αυτόπτης μάρτυρας της φονικής έκρηξης

Η μητέρα του 6χρονου, που τραυματίστηκε από την έκρηξη, είναι καρδιολόγος όπως και ο πατέρας του αγοριού που έχασε τη ζωή του. Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, αναφέρει ότι ο 6χρονος είναι καλά σε γενικές γραμμές, αλλά δεν του έχουν πει ακόμη για τον θάνατο του Βασίλη.

«Φύγαμε εσπευσμένα με το ασθενοφόρο, ο μπαμπάς του πήγε και τον παρέλαβε από εκεί, πρέπει να τον είχε βγάλει σε αυτήν την πίσω αυλή την οποία εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το μέρος εκεί πίσω. Συνέχεια τα παιδιά έπαιζαν μπροστά, τον πήγε εκεί πίσω γιατί ήταν ο πιο μικρός και ήθελε να παίξει και αυτός και μετά από λίγο συνέβη το περιστατικό», αναφέρει αρχικά η μητέρα του 6χρονου.

Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη – Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του γιου της, είπε πως «σε γενικές γραμμές ο γιος μου είναι καλά, αλλά με ρωτάει για το άλλο παιδάκι και τώρα είμαστε σε επαφή με παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους για να δούμε πώς θα του το πούμε. Πώς θα επανέλθει στο σχολείο».

«Το κεφαλάκι του παιδιού ήταν μαύρο ή ροζ;»

Ο 6χρονος, που τραυματίστηκε, ρωτάει συνεχώς για την έκρηξη που σημειώθηκε στο σχολείο. «Με ρωτάει συνέχεια γιατί έγινε αυτό, να του εξηγήσω. Γενικά δεν το πολυπροσπαθώ, προσπαθώ να μην το πολυσκαλίσω γιατί δεν ξέρω και πώς πρέπει να το χειριστώ ακριβώς. Με ρωτούσε χτες 05.00 η ώρα το πρωί αν το κεφαλάκι του παιδιού του άλλου ήτανε μαύρο ή ροζ. Τώρα αυτό έχει κάποιο συμβολισμό γιατί μάλλον κάτι είδε γιατί το παιδάκι αυτό είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα στο κεφάλι. Απλά δεν θέλω να πω εγώ κάτι επειδή ακόμα δεν το έχει δει ειδικός, έχω μιλήσει μόνο εγώ. Θέλω τώρα μέσα σε αυτές τις ημέρες να μιλήσει με κάποιον ειδικό», είπε η μητέρα του.

Σέρρες: Σε κατάσταση σοκ τα παιδιά μετά την έκρηξη – Δεν έχουν λάβει καμία ψυχολογική υποστήριξη

Όπως εξήγησε, το παιδί της έχει χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά η βλάβη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. «Στο κεφάλι πάλι είχε ένα κάταγμα για το οποίο χειρουργηθήκαμε από νευροχειρουργό. Το μάτι του είναι κλειστό, είναι μελανιασμένο. Θα μπορούσε να έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη μεγάλη, να πάθει αιμορραγία. Θα μπορούσε να έχει ακρωτηριαστεί, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί τα πάντα», ανέφερε η μητέρα του 6χρονου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ