Σέρρες: Μαθήτριες στο σχολείο με πορνογραφικό υλικό στα κινητά τους

Σάλος στις Σέρρες με την αποκάλυψη ότι μαθήτριες Λυκείου της πόλης διατηρούν και κάνουν χρήση πορνογραφικού υλικού στα κινητά τους τηλέφωνα. Την σχετική είδηση μεταδίδουν οι «Επιλογές» αναφέροντας ότι σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, οι γονείς φέρουν την ευθύνη και προβλέπεται και ποινή για παραμέληση ανηλίκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη από αύριο πρόκειται να σταλεί σε όλες τις σχολικές μονάδες και στους διευθυντές των σχολείων επιστολή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών προς τους γονείς. Η εν λόγω επιστολή, που περιγράφει τι προβλέπει ο νόμος για τους κατόχους πορνογραφικού υλικού, θα πρέπει να διαβαστεί και στα παιδιά.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Νίκος Σταμπολίδης, απηύθυνε έκκληση στους γονείς να ελέγξουν τα κινητά των παιδιών τους και να τους ζητήσουν να σβήσουν εντελώς το πορνογραφικό υλικό από τα τηλέφωνά τους. «Σας παρακαλώ γονείς συζητήστε με τα παιδιά σας για να καταλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής και κυρίως της πόλης των Σερρών θα συζητήσουν για τα φαινόμενα αυτά στην τάξη και θα λάβουν επιπρόσθετη ενημέρωση προκειμένου να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ