Σέρρες: Εταιρεία καταγγέλλεται για έγγραφη επίπληξη των εργαζόμενων της που αρνήθηκαν να δουλέψουν υπερωρίες – Τι ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Δικηγόρος στις Σέρρες καταγγέλλει ότι εταιρεία που εδρεύει στην πόλη, ζήτησε από τους εργαζόμενους της, 10 στον αριθμό, να δουλέψουν υπερωρίες για δύο μέρες και όταν οι μισοί απ’ αυτούς αρνήθηκαν να το κάνουν, τους έδωσε να υπογράψουν έγγραφη επίπληξη, όπου δήλωναν μεταξύ άλλων ότι θα συμμορφωθούν στο εξής.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, Γιάννης Γιάντσιος, πρόκειται για ξεκάθαρη διαστρέβλωση του νέου νόμου και θα απευθυνθεί όπως λέει στην επιθεώρηση εργασίας αλλά θα φτάσει μέχρι τη Βουλή και τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Δείτε το βίντεο και τη φωτογραφία:

Ταυτόχρονα στο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι «απ’ ό,τι φαίνεται με βάση τη συγκεκριμένη καταγγελία, εργοδότες στις Σέρρες βιάζονται να εφαρμόσουν στην πράξη την διευθέτηση του χρόνου εργασίας “με πρωτοβουλία του εργαζομένου”. Η πολιτική Χατζηδάκη -Μητσοτάκη έρχεται να νομιμοποιήσει την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους καθημερινούς εκβιασμούς που δέχονται οι εργαζόμενοι».

Δείτε την ανάρτηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ